Πως η επιλογή του κατάλληλου ψαλιδιού κλαδέματος θα σας γλιτώσει χρόνο και φασαρία στον κήπο;

Πως η επιλογή του κατάλληλου ψαλιδιού κλαδέματος θα σας γλιτώσει χρόνο και φασαρία στον κήπο;

Κάθε μέρα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με την κηπουρική! Αν και η κηπουρική μπορεί να είναι διασκεδαστική, συνοδεύεται επίσης από μεγάλη ευθύνη – ειδικά με τη φροντίδα της υγείας των φυτών σας και της συνολικής ευημερίας. Ένας τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα χόρτα σας θα παραμείνουν ζωντανά και υγιή είναι να τα κλαδέψετε..!

Το κλάδεμα δεν είναι μόνο για επαγγελματίες κηπουρούς και διαμορφωτές εξωτερικού χώρου. Όλοι οι κηπουροί, ακόμη και οι αρχάριοι, ενθαρρύνονται να κλαδέψουν τα φυτά τους για να διατηρήσουν την υγεία τους. Δεν είναι εύκολο έργο – αλλά μπορείτε να το κάνετε πιο εύκολο και αβίαστο αν βρείτε τα κατάλληλα εργαλεία κλαδέματος για να το κάνετε λιγότερο κουραστικό.

Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το σωστό ψαλίδι κλαδέματος που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας, ακολουθούν μερικά από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είδη εργαλείων για κλάδεμα:

Τα ψαλίδια κλαδέματος παράκαμψης χρησιμοποιούνται καλύτερα σε ζωντανό ξύλο. Λειτουργούν ακριβώς όπως το ψαλίδι όπου οι λεπίδες περνούν η μία από την άλλη. Αυτά τα κλαδευτήρια είναι γνωστά για καθαρές κοπές και είναι εύχρηστα και βολικά για τους κηπουρούς!

Τα ψαλίδια κλαδέματος άκμονα χρησιμοποιούνται συνήθως σε κατεστραμμένα και νεκρά κλαδιά. Οι λεπίδες βρίσκονται στη μία πλευρά και ένα αμόνι στην άλλη. Όπως το πώς κόβει ένα μαχαίρι σε μια σανίδα κοπής, έχει την τάση να συνθλίβει δυνατά – γι’ αυτό δεν συνιστάται να χρησιμοποιείτε αυτά τα κλαδευτήρια σε ζωντανό ξύλο..!

Τι να ψάξετε σε ένα ψαλίδι κλαδέματος;

-Κατασκευή!

Ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά ενός κλαδευτηρίου είναι οι λεπίδες του. Διαφορετικοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν διαφορετικούς τύπους λεπίδων για τα κλαδευτήριά τους – ανοξείδωτο, σφυρήλατο ή χάλυβα υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα. Η αντοχή, η σκληρότητα, η ευκρίνεια και η αντίσταση ποικίλλουν σε κάθε ένα.

Ανεξάρτητα από την ποιότητα της λεπίδας, πιθανότατα θα χάσει την αποτελεσματικότητά της μετά τη χρήση της για μεγάλο χρονικό διάστημα..! Με λεπίδες υψηλής ποιότητας, ένα απλό ακόνισμα μπορεί να το επαναφέρει στην κορυφαία απόδοσή του. Οι λεπίδες χαμηλής ποιότητας, από την άλλη πλευρά, μπορούν να παραμορφωθούν με την πάροδο του χρόνου. Όταν συμβεί αυτό, δεν θα μπορείτε να δημιουργήσετε καθαρές, αιχμηρές τομές και μπορεί ακόμη και να προκαλέσετε ζημιά στα φυτά σας.

Οι λεπίδες με επίστρωση τιτανίου παρέχουν ισορροπία όσον αφορά την ευκρίνεια, την αντοχή και την αντιδιαβρωτική προστασία. Η επίστρωση τιτανίου ενισχύει τη λεπίδα, μειώνει την τριβή κατά την κοπή και την αποτρέπει από τη διάβρωση. Παρέχοντας έτσι μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του ψαλιδιού κλαδέματος.

Τα κλαδευτήρια μας χρησιμοποιούν λεπίδες υψηλής ποιότητας οι οποίες επεξεργάζονται χρησιμοποιώντας ένα ιδιόκτητο σύστημα επίστρωσης τιτανίου που όχι μόνο τα αποτρέπει από τη σκουριά αλλά επιτρέπει επίσης στον κηπουρό να χρησιμοποιεί τα κλαδευτήρια με τη μέγιστη χωρητικότητά του. Αυτή η τεχνολογία αυξάνει την αντίσταση της κοπτικής άκρης, η οποία παρατείνει τη διάρκεια ζωής των λεπίδων – καθιστώντας την αξίζει την αγορά.

-Δυνατότητα κοπής!

Η επιλογή του σωστού εργαλείου εξαρτάται από το είδος των φυτών που σκοπεύετε να κλαδέψετε..!

Όταν κόβετε κλαδιά, ένα κλαδευτήρι με ικανότητα κοπής τουλάχιστον 2 εκατοστών είναι κατάλληλο για τις περισσότερες εργασίες. Αυτό το εργαλείο είναι κατάλληλο για το κόψιμο κλαδιών σε οπωροφόρα δέντρα, τη διατήρηση των πολυετών λουλουδιών τακτοποιημένα, το κλάδεμα μακριών κλαδιών από θάμνους και άλλα μικρότερα κλαδιά.

-Σχεδιασμός!

Το κλάδεμα μπορεί να είναι πολύ κουραστικό – ειδικά όταν το κάνετε για μεγάλες χρονικές περιόδους. Είτε εκτελείτε αυτήν τη δραστηριότητα καθημερινά είτε για περισσότερες ώρες, ο στόχος είναι να έχετε ένα ψαλίδι που σας κάνει να καταβάλλετε λιγότερη προσπάθεια. Αυτό σας βοηθά να έχετε μια άνετη εμπειρία κλαδέματος. Η χρήση μοντέλων που είναι εργονομικά σχεδιασμένα, ελαφριά και φιλικά στο κράτημα μπορεί να προσφέρει περισσότερη άνεση και υποστήριξη στα χέρια σας κατά το κλάδεμα.

Η εύρεση του καλύτερου ψαλιδιού κλαδέματος δεν είναι εύκολη δουλειά – ειδικά επειδή η αγορά προσφέρει πολλά υποσχόμενα προϊόντα που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και ποιότητα.

Τα κλαδευτήρια μας είναι εργονομικά κατασκευασμένα για να παρέχουν άνεση στα χέρια σας κατά το κλάδεμα. Η δομή του βοηθά στην ελαχιστοποίηση των τραυματισμών στον καρπό, επιτρέποντας στο χέρι σας να παραμένει σε ουδέτερη θέση. Αυτό μπορεί να σας προσφέρει μια άνετη εμπειρία κλαδέματος χωρίς να διακυβεύεται η πρόσφυση και ο έλεγχος που πρέπει να έχετε. Τα εργονομικά σχεδιασμένα κλαδευτήρια συνιστώνται για άτομα με παθήσεις κινητών χεριών και για όσους είχαν προηγούμενους τραυματισμούς και χειρουργικές επεμβάσεις στα χέρια.

Η Γεωπροστασία προσφέρει κλαδευτήρια που έχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που θα σας λύσουν τα χέρια. Αυτά τα υψηλής ποιότητας κλαδευτήρια κερδίζουν δημοτικότητα στην αγορά λόγω των χαρακτηριστικών τους όλα σε ένα που μπορούν να βοηθήσουν να κάνουν το κλάδεμα μια ευκολότερη, πιο ευχάριστη εμπειρία κηπουρικής!

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required