Γεννήτρια Ρεύματος για το Σπίτι, για Διακοπή Ρεύματος και γιατί να την έχεις!

Γεννήτρια Ρεύματος για το Σπίτι, για Διακοπή Ρεύματος και γιατί να την έχεις!

Ζεις στην Ελλάδα και διανύεις την τρίτη δεκαετία της περιβόητης δεύτερης χιλιετίας -εννοείται πως υπάρχουν οι διακοπές ρεύματος πάντα και παντού.

Οι διακοπές ρεύματος μπορεί να υφίστανται λόγων διαφορετικών αιτιών: σκληρές καιρικές συνθήκες όπως κεραυνοί, δυνατοί άνεμοι, ετοιμόρροπες κολώνες της ΔΕΗ και οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει διακοπή στις «εναέριες» γραμμές ρεύματος του τόπου.

Μία φορητή γεννήτρια μπορεί να είναι σωτήρια κατά τη διάρκεια αυτών των διακοπών ρεύματος και αυτός είναι ο λόγος που θα έπρεπε όλοι μας να έχουμε μία στο σπίτι.

Εγώ λέω να κουβαλάω μία μέσα στην τσάντα μου για ώρα ανάγκης, ποτέ δεν ξέρεις που θα σε βρει.

Γιατί τη χρειαζόμαστε;

Διάβασε παρακάτω κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να σου φανούν περισσότερο οικείες από όσο περίμενες!

Γιατί Χρειάζεσαι Γεννητρια ρευματος για σπιτι

  1. Για να μην πεις το ψωμί ψωμάκι.

Έχεις στοκάρει το ψυγείο σου με του πουλιού το γάλα, καραντίνες έρχονται και φεύγουν, άρα ποτέ δεν ξέρεις. Κόβεται απότομα το ρεύμα και επειδή δεν είσαι στη Σουηδία για να σου αποζημιώσει την οικονομική απώλεια η εταιρία ρεύματος, καλό θα ήταν να έχεις μία γεννήτρια ρεύματος να «σηκώσει» το ψυγείο.

  1. Γιατί αγαπάς τη φύση.

Είσαι ο απόλυτος Happy Camper – ο ευτυχισμένος κατασκηνωτής. Απολαμβάνεις τη ζωή στη φύση, κάνεις όνειρα κάτω από τα αστέρια, ζεις τη στιγμή. Έχεις πιάσει κι ένα ψαράκι που σε περιμένει στο μίνι ψυγείο σου. Ευτυχώς πήρες μαζί σου τη φορητή γεννήτρια ρεύματος. Είπαμε κατασκήνωση, δεν επιστρέψαμε και στο μεσαίωνα.

Άλλωστε και μια σέλφι λόγω των καιρών επιτρέπεται. Δεν έχεις ηλιακό φορτιστή, έχεις όμως γεννήτρια ρεύματος για το φορτιστή σου!

  1. Γιατί δουλεύεις από το σπίτι σου.

Και εδώ ταιριάζει το ότι δεν θέλεις να πεις το ψωμί ψωμάκι. Ήταν ήδη στα σκαριά η μόδα της δουλειάς από το σπίτι. Η νέα πραγματικότητα προσέθεσε πολύ κόσμο σε αυτήν την εργασιακή κατάσταση και έτσι κάνεις κι εσύ. Είσαι τεκ-φρικ, πως είναι ο Αντετοκούμπο στο μπάσκετ, εσύ στα ηλεκτρονικά. Βολτάρεις στο διαδίκτυο με bitcoins και κάνεις εξορύξεις. Μπορεί να αγοράζεις και να πουλάς μετοχές σαν τον λύκο της Wall Street. Δεν θα ήθελες να πέσει το ίντερνετ, να διακοπεί το Wi-Fi, να αδειάσει από μπαταρία ο υπολογιστής σου, να μην έχεις εκτυπωτή.. Την γλιτώνεις την καταστροφή με μία απλή, λιτή φορητή γεννήτρια- έξυπνα, σταθερά και αποτελεσματικά.

  1. Γιατί νοιάζεσαι για το περιβάλλον και οδηγείς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο/πατίνι/ποδήλατο.

Αρχικά, μπράβο σου! Όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά σου. Δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω γιατί μία φορητή γεννήτρια σου είναι απαραίτητη. Ο κόσμος κινείται και το ίδιο και εσύ, με την προϋπόθεση ότι θα έχεις ρεύμα…

  1. Για την υγεία και την ασφάλεια.

Εδώ δεν χωράνε χωρατά. Μπορεί να υπάρχουν μηχανήματα απαραίτητα για την υγεία σου ή του αγαπημένου σου προσώπου στο χώρο σου, όπως οξυγόνο. Δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να μείνεις χωρίς ρεύμα. Θέλεις να είσαι προετοιμασμένος με ό,τι άλλο συμπληρώνει τη γεννήτρια ρεύματος, όπως καλώδια προέκτασης και καύσιμα.

  1. Γιατί δεν σου αρέσει ούτε να κρυώνεις, ούτε να ιδρώνεις.

Είσαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Αν η θερμοκρασία ανέβει στους 45 και δεν έχει κλιματισμό λόγω διακοπής ρεύματος, αντιμετωπίζεις σοβαρό πρόβλημα. Που να βρεις πέτρα να κρυφτείς, σκιά να δροσιστείς, ένα ποτήρι κρύο νερό να το λουστείς; Με μια φορητή γεννήτρια πετρελαίου όλα αυτά θα είναι απλά ένα κακό όνειρο. Θα κουμπώσεις τον ανεμιστήρα ή το κλιματιστικό σου επάνω και όλα καλά. Επόμενο.

Μπορεί να συνεχίσει αυτή η λίστα επ’ άπειρον. Όσο έχουμε ανάγκη το ρεύμα στη ζωή μας, ακόμα και έχοντας εναλλακτικές πηγές ενέργειας κοντά μας, καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για το αναπάντεχο. Η ηρεμία του μυαλού και της ψυχής είναι ένα αγαθό που μπορούμε να χαρίσουμε στους εαυτούς μας. Πλέον το κόστος είναι προσιτό.

Έχεις υπόψιν σου το Νόμο του Μέρφι; Περιληπτικά, ότι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει. Το ανέκδοτο με το γρύλο; Είναι αυτό που κάνεις σενάρια στο μυαλό σου μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου. Στην πρώτη περίπτωση, απλά πρέπει να θυμάσαι πως ο Μέρφι δεν υπήρξε ποτέ απαισιόδοξος, ήταν απλά προνοητικός. Στη δεύτερη περίπτωση, με το γρύλο, καλό είναι αυτό που σκέφτεσαι να το κάνεις πράξη ώστε η προετοιμασία να μη μείνει μόνο ως σκέψη που θα σε στοιχειώνει.

Και μια συμβουλή για το δρόμο, οι γεννήτριες καλό είναι να βρίσκονται εκτός σπιτιού κατά τη λειτουργία τους, για αυτό και πρέπει να έχουμε καλώδια προέκτασης. Επίσης, υπάρχουν διαφορετικά ήδη, όπως γεννήτριες βενζίνης, γεννήτριες πετρελαίου ή και γεννήτρια αερίου. Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα και φρόντισε να έχεις πάντα γεμάτο το ντεπόζιτο. Αλλιώς, τι να την κάνεις; 😉