Ξεχάστε τα κουνούπια τίγρης με το επαγγελματικό Εντομοκτόνο Draker 10.2 CS του Λίτρου!

Τα ασιατικά κουνούπια τίγρης  είναι επίσης γνωστά ως κουνούπια της ημέρας του δάσους. Ιθαγενή στη Νοτιοανατολική Ασία, αυτά τα κουνούπια έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα!

Το σώμα του ασιατικού κουνουπιού τίγρης είναι ασπρόμαυρο και έχει μήκος περίπου 5 mm. Τα πόδια τους είναι ριγέ ασπρόμαυρα. Τα αρσενικά τρέφονται με νέκταρ, ενώ το θηλυκό ασιατικό κουνούπι τίγρης έχει μια προβοσκίδα που χρησιμοποιείται για την εξαγωγή αίματος. Αυτό το αίμα χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη των αυγών. Τα ασιατικά κουνούπια τίγρης γεννούν τα αυγά τους σε πηγές νερού, όπως δοχεία που περιέχουν νερό.

Τα ασιατικά κουνούπια τίγρης μπορούν να ευδοκιμήσουν σε μια μεγάλη ποικιλία περιβαλλόντων και συνθηκών. Είναι πιο γρήγορα κινούνται και πιο επιθετικά από άλλα είδη κουνουπιών. Τα ασιατικά κουνούπια τίγρεις είναι γνωστοί φορείς του κίτρινου πυρετού και του δάγγειου πυρετού…

Συμπεριφορά & Συνήθειες κουνούπι Τίγρης

Αυτά τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια κατά τη διάρκεια της ημέρας και απαιτούν πολύ λίγο νερό για να αναπαραχθούν. Τα σημεία αναπαραγωγής κουνουπιών τίγρης της Ασίας μπορούν να εντοπιστούν κοντά στην τοποθεσία όπου εμφανίζεται ένα τσίμπημα.

Τα ασιατικά κουνούπια τίγρεις είναι μοναδικά στο ότι τρέφονται συνήθως κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε αντίθεση με πολλά άλλα είδη κουνουπιών που τρέφονται μόνο το σούρουπο και την αυγή. Σε θερμές περιοχές, τα ασιατικά κουνούπια τίγρεις είναι ενεργά όλο το χρόνο γιαυτό και είναι επιτακτική ανάγκη να τα αντιμετωπίσετε άμεσα. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι φυσικά το επαγγελματικό Εντομοκτόνο Draker 10.2 CS του Λίτρου! . Ωστόσο, είναι γνωστό ότι διαχειμάζουν σε εύκρατα κλίματα. Όπως και άλλα είδη κουνουπιών, μόνο τα θηλυκά χρειάζονται γεύμα αίματος για να παράγουν αυγά. Τα θηλυκά γεννούν τα αυγά τους μέσα σε αντικείμενα που μπορούν να κρατήσουν τουλάχιστον μισή ίντσα λιμνάζοντος νερού, όπως λάστιχα, γλάστρες, λουτρά πουλιών και φραγμένες αποχετεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι κάτι τόσο μικρό όσο ένα καπάκι μπουκαλιού μπορεί να χωρέσει αρκετό νερό για να αναπτυχθούν οι προνύμφες (η ανώριμη μορφή των εντόμων)! Οι τοποθεσίες αναπαραγωγής είναι πιθανό να βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου μπορεί να βρεθεί το ενήλικο κουνούπι.

Τσιμπάνε τα κουνούπια τίγρη της Ασίας;

Τα θηλυκά ασιατικά κουνούπια τίγρεις συνήθως τσιμπούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα τσιμπήματα ασιατικών κουνουπιών τίγρης δεν είναι απαραίτητα επώδυνα, αλλά μπορούν να αφήσουν ένα κνησμώδες, κόκκινο εξόγκωμα στο δέρμα. Τα αρσενικά ασιατικά κουνούπια τίγρεις δεν τσιμπούν και τρέφονται κυρίως με φυτικό νέκταρ.

Περίοδος δραστηριότητας

Η περίοδος δραστηριότητας των κουνουπιών τίγρης ξεκινά στα τέλη Απριλίου και μπορεί να διαρκέσει μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Οι βροχές, που τους παρέχουν τόπους αναπαραγωγής, και οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την ανάπτυξη των πληθυσμών τους. Η αφθονία του είναι συνήθως μέγιστη στα τέλη Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο, όταν οι καταιγίδες είναι και πάλι συχνές..

Με το επαγγελματικό Εντομοκτόνο Draker 10.2 CS του Λίτρου θωρακίζεστε για ένα ήσυχο καλοκαίρι χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις..!

Η θερμοκρασία περιβάλλοντος καθορίζει την ταχύτητα ανάπτυξης του κουνουπιού. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο πιο γρήγορη είναι η μετάβαση από τη μια φάση ανάπτυξης στην άλλη. Σε υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να ολοκληρώσουν τον βιολογικό κύκλο σε έξι ημέρες. Σε όλη την εποχή των κουνουπιών υπάρχει χρόνος για αρκετές γενιές. Το κουνούπι τίγρης οφείλει ένα μέρος της επιτυχίας του στα ηπειρωτικά κλίματα στην ικανότητά του να πέφτει σε χειμερία νάρκη, κάτι που το κάνει μέσω ειδικών αυγών καθυστερημένης επώασης, που εμφανίζονται από τον Νοέμβριο.

Ασθένειες που μεταδίδονται από το κουνούπι τίγρης

Το κουνούπι τίγρης θεωρείται πρόβλημα δημόσιας υγείας όχι μόνο για τον ερεθισμό που προκαλείται από τα τσιμπήματα του αλλά και για την ικανότητά του να μεταδίδει πολλές ασθένειες γιαυτό και είναι επιτακτική η ανάγκη αντιμετώπισης του με το μοναδικό Εντομοκτόνο Draker 10.2 CS

Τα ασιατικά κουνούπια τίγρης μπορούν να μεταδώσουν πολλές ασθένειες όπως η Ανατολική Εγκεφαλίτιδα, ο ιός του Δυτικού Νείλου και ο δάγκειος πυρετός.

Τα ασιατικά κουνούπια τίγρεις είναι στην πραγματικότητα επίσης ικανά να μεταδώσουν τον ιό Ζίκα, μια σπάνια ασθένεια που μεταδίδεται από τα κουνούπια.

Στο εργαστήριο έχει αποδειχθεί πειραματικά ότι είναι ικανό να μολύνει έως και 22 διαφορετικούς ιούς. Αυτά περιλαμβάνουν τον πυρετό της κοιλάδας Rift, τον ιό της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας ή τον ιό του Δυτικού Νείλου. Στην πράξη, οι κύριες ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν στο περιβάλλον μας είναι ο δάγκειος πυρετός και ο κίτρινος πυρετός.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, το κουνούπι ευθύνεται για τα κρούσματα του ιού chikungunya στην Ιταλία και τη Γαλλία. Η Γαλλία, η Κροατία και η Ισπανία είχαν επίσης ιθαγενείς περιπτώσεις δάγκειου πυρετού που μεταδόθηκε από το κουνούπι τίγρη. Το 2019, τα πρώτα αυτόχθονα κρούσματα Ζίκα στην Ευρώπη εντοπίστηκαν στη Γαλλία, με το κουνούπι τίγρη να εμπλέκεται σε αυτά.

Το είδος εκτός από το ότι τρέφεται με ανθρώπους τρέφεται και  από διάφορα ζώα, κυρίως θηλαστικά. Αυτή η ευελιξία αυξάνει τον κίνδυνο για την υγεία σας καθώς είναι σε θέση να μεταδώσει παθογόνα από τα ζώα στον άνθρωπο και αντίστροφα.

Το κουνούπι μπορεί επίσης να μεταδώσει τη νόσο της διροφιλαρίασης του σκύλου, που ονομάζεται επίσης «καρδιοσκώληκας», μια ασθένεια που προκαλείται από παρασιτικούς νηματώδεις. Το παράσιτο προσβάλλει κυρίως σκύλους και άλλα κυνοειδή, όπως λύκους, αλεπούδες και κογιότ. Αν και μπορεί να επηρεάσει και τους ανθρώπους, οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι πολύ μικρές.

Ενημερωθείτε και εξαλείψτε το κουνούπι τίγρης από την αυλή σας εύκολα και γρήγορα καλώντας τους έμπειρους γεωπόνους μας!

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required