Τι Διαθλασίμετρο Ζάχαρης να Αγοράσω;

Λίγη θεωρία: Τα διαθλασίμετρα Brix είναι ένα κοινό όργανο που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της περιεκτικότητας σε ζάχαρη ενός διαλύματος! Η αύξηση της περιεκτικότητας σε ζάχαρη οδηγεί σε αύξηση του δείκτη διάθλασης. Περνώντας φως μέσα από ένα δείγμα και μετρώντας τη διάθλαση, η ποσότητα που κάμπτεται το φως, μπορεί να μετρήσει την περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Τα διαθλασίμετρα Brix βαθμονομούνται χρησιμοποιώντας την κλίμακα brix, όπου ένας βαθμός brix (°Bx) ισούται με 1% σακχαρόζη με βάση τη μάζα. Το Διαθλασίμετρο Ζάχαρης-Brix 0-90% που θα βρείτε στην Γεωπροστασία

είναι ιδανικό για τη μέτρηση σακχάρων σε φρούτα, χυμούς, μαρμελάδα κ.α και είναι εξαιρετικά αξιόπιστο. Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρακολούθηση της ωρίμανσης των σταφυλιών επειδή είναι απλό στον χειρισμό του και απαιτεί ελάχιστη ποσότητα γλεύκους για μέτρηση. Κατάλληλο για μέτρηση σακχάρων σε κρασί, μπύρα και αλκοολούχα ποτά που παρασκευάζονται με αλκοολική ζύμωση.

Εκτός από τη σακχαρόζη, άλλοι τύποι διαλυμένων στερεών μπορούν επίσης να επηρεάσουν τον δείκτη διάθλασης.

Τα παραδοσιακά διαθλασίμετρα είναι αναλογικά όργανα χειρός όπως το Διαθλασίμετρο Ζάχαρης-Brix 0-90% που θα βρείτε στην Γεωπροστασία ( https://e-geoprostasia.gr/product/diathlasimetro-zacharis-brix-0-80-1-tmch/  ). Κρατούνται στο φως, έτσι ώστε να λάμπει μέσα από το δείγμα. Το φως στη συνέχεια κατευθύνεται μέσω ενός πρίσματος και των φακών σε μια κλίμακα μέτρησης. Μια σκιά θα εμφανίζεται στην κλίμακα μέτρησης στη γωνία όπου εμφανίζεται η συνολική εσωτερική ανάκλαση. Η παρατήρηση αυτής της σκιάς μέσω του προσοφθάλμιου φακού δίνει την ανάγνωση brix.

Τρία πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα διαθλασίμετρο Brix

Τα διαθλασίμετρα Brix χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση του σακχάρου σε μια ουσία. Χρησιμοποιούνται πιο συχνά στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, δίνουν πληθώρα πληροφοριών με το πάτημα ενός κουμπιού!

Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία διαθλασιόμετρων Brix στην αγορά. Αυτό το άρθρο περιγράφει μια διαδικασία που μπορείτε να εφαρμόσετε για να βρείτε το τέλειο διαθλασίμετρο Brix για τις ανάγκες σας όπως το Διαθλασίμετρο Ζάχαρης-Brix 0-90%

Σχετικά με τα διαθλασίμετρα Brix

Ένα διαθλασίμετρο Brix μετρά το επίπεδο σακχαρόζης μέσα σε ένα δείγμα μέσω της διάθλασης. Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα διαλυμένης ή αιωρούμενης ζάχαρης (σακχαρόζης) σε ένα δείγμα, τόσο υψηλότερος θα είναι ο δείκτης διάθλασης. Ο δείκτης διάθλασης συσχετίζεται άμεσα με ένα ποσοστό Brix, το οποίο είναι το ποσοστό βάρους της σακχαρόζης που υπάρχει στο δείγμα.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα διαθλασίμετρο Brix;

Από την αυλή μέχρι το σούπερ μάρκετ ή το παντοπωλείο, τα διαθλασίμετρα Brix παίζουν σημαντικό ρόλο. Χρησιμοποιώντας τις βιομηχανίες τροφίμων και ποτών ως κύρια παραδείγματα, το επίπεδο σακχαρόζης των τροφίμων ή ποτών δίνει μια καλή ένδειξη της γεύσης, της ποιότητας και της διατροφικής πυκνότητας του τροφίμου. Μπορεί ακόμη και να παρέχει έναν οδηγό για τις δυνατότητες των συστατικών να παράγουν αλκοόλ στο κρασί και την μπύρα.

Έξι πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα διαθλασίμετρο

 • Επιλέξτε ένα διαθλασίμετρο που μετρά αυτό που χρειάζεστε..!
  Τα διαθλασίμετρα μετρούν πολλές παραμέτρους. Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά το να αποφασίσετε τι πρέπει να μετρήσετε για τις γνωστές σας εφαρμογές θα σας βγάλει από τον κόπο να μετρήσετε έναν τεράστιο αριθμό ουσιών.
 • Επιλογή μοντέλου
  Ενώ θα συναντήσετε πολλά μοντέλα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι χωρίζονται σε δύο κύριες ομάδες – ψηφιακά διαθλασίμετρα και οπτικά διαθλασίμετρα.
 • Εύρος μέτρησης
  Η παράμετρος που επιλέξατε θα έχει μια αντίστοιχη κλίμακα μέτρησης. Μην βασίζεστε μόνο στους μετρητές που μετρούν την απαιτούμενη παράμετρό σας – εστιάστε σε συσκευές με την κλίμακα και το εύρος που χρειάζεστε.
 • Ακρίβεια
  Η ακρίβεια έχει ένα τίμημα. Γενικά, όσο πιο ακριβές, τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος του διαθλασίμετρου. Σε περιπτώσεις όπου η ακρίβεια είναι ζωτικής σημασίας, χρειάζεστε έναν μετρητή που να ανταποκρίνεται στο ελάχιστο αποδεκτό επίπεδο ακρίβειας. Σε λιγότερο κρίσιμες συνθήκες, μπορείτε να επιλέξετε κάποια φθηνότερη επιλογή.
 • Αυτόματη αντιστάθμιση θερμοκρασίας
  Η αυτόματη αντιστάθμιση θερμοκρασίας (ATC) είναι βασικό χαρακτηριστικό των διαθλασίμετρων. Το ATC αυξάνει μαζικά την ακρίβεια και την ταχύτητα των μετρήσεών σας. Αυτό γίνεται με διόρθωση κάθε μετρούμενης τιμής παραγοντοποίησης για τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Πρόσθετες Λειτουργίες & Χαρακτηριστικά

Η αναζήτησή σας θα πρέπει να περιοριστεί σε μερικά πιο κατάλληλα προϊόντα ακολουθώντας τους πέντε παράγοντες που αναφέρονται παραπάνω.

Συμπέρασμα προς στοχασμο!

Η μεγάλη ποικιλία διαθλασίμετρων Brix που διατίθενται αποτελεί πρόκληση όταν πρόκειται για την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος για τις ανάγκες σας. Τα τρία πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι: Αναζητήστε μια συσκευή με ATC για να διευκολύνετε τη δουλειά σας, ελέγξτε το εύρος μέτρησης Brix του οργάνου και προσδιορίστε ότι είναι κατάλληλη για τις εφαρμογές σας και, τέλος, βεβαιωθείτε ότι η ακρίβεια της συσκευής ταιριάζει με τις ποιοτικές απαιτήσεις σας.

Η Γεωπροστασία προσφέρει μια κατάλληλη επιλογή διαθλασίμετρου Brix. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε τα κριτήρια επιλογής που έχουμε παράσχει σε αυτό το άρθρο και δείτε μέσα από την μεγάλη γκάμα μας τι χρειάζεστε.

Χρειάζεστε ένα χέρι επιλέγοντας το καλύτερο διαθλασίμετρο Brix για τις ανάγκες σας; Επικοινωνήστε μαζί μας. Καμία ερώτηση δεν είναι πολύ μεγάλη ή μικρή.

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required