Πώς να Απαλλαγείτε από Τυφλοπόντικες

Αυτά τα μικρά τρωκτικά μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να σταματήσετε τους υπάρχοντες  και να αποτρέψετε τη μετακίνηση περισσότερων.

Όταν βλέπετε μια σειρά από στρογγυλεμένες, ανυψωμένες κορυφογραμμές περίπου 10-15 εκατοστών να υπάρχουν διάσπαρτες στην επιφάνεια του γκαζόν σας, συνοδευόμενες από μικρά ηφαίστεια χώματος εδώ κι εκεί, ξέρετε ότι έχετε έναν τυφλοπόντικα τριγύρω. Αυτά τα μικρά θηλαστικά μπορούν να προκαλέσουν αρκετή ζημιά γρήγορα επειδή η σήραγγα τους καταστρέφει κάθε φυτό στο πέρασμά τους. Καθώς σκάβουν μέσα στη γη, καταστρέφουν τις ρίζες, έτσι οι ενδεικτικές ράχες των σηράγγων τους γίνονται γρήγορα καφέ. Από τη θετική πλευρά, οι τυφλοπόντικες βοηθούν στον αερισμό του εδάφους και τρώνε καταστροφικά έντομα ενώ βρίσκονται σε αυτό. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να απαλλαγείτε από τους τυφλοπόντικες στην αυλή σας προτού προκαλέσουν εκτεταμένη ζημιά με τη βοήθεια του Απωθητικού Υπερήχων Για Τυφλοπόντικες Cresman.

 

Τι είναι όμως οι τυφλοπόντικες..;

Οι τυφλοπόντικες είναι εντομοφάγοι. Έχουν μήκος περίπου 20 εκατοστά και έχουν γκρίζα έως βελούδινη μαύρη γούνα, λεπτούς, άτριχους ρύγχους και μικρά μάτια και αυτιά. Τα μεγάλα μπροστινά πόδια των τυφλοπόντικων έχουν μακριά νύχια που σκάβουν σαν σκαπάνη. Εκτός από την περίοδο αναπαραγωγής στις αρχές της άνοιξης, οι τυφλοπόντικες τείνουν να ζουν μόνοι τους, επομένως το σχέδιο πολλαπλών σηράγγων στην αυλή σας είναι πιθανό να ανήκει μόνο σε έναν τυφλοπόντικα…!

Πριν μάθετε πώς να απαλλαγείτε από κτυφλοπόντικες, πρέπει να μάθετε πώς ζουν. Οι τυφλοπόντικες κατασκευάζουν συνεχώς νέες σήραγγες τροφοδοσίας και μπορεί να μην χρησιμοποιούν το ίδιο δύο φορές. Μπορεί να βρείτε αναχώματα εισόδου και εξόδου, συνήθως στρογγυλά και συμμετρικά, που ωθούνται προς τα πάνω από τον τυφλοπόντικα. Η τρύπα συνήθως έχει χώμα μέσα αλλά παραμένει ορατή. Οι τύμβοι συνδέονται με κύριους διαδρόμους, τους οποίους οι τυφλοπόντικες χρησιμοποιούν επανειλημμένα. Οι διάδρομοι είναι μισό μέτρο  κάτω από το έδαφος και συνήθως δεν είναι ορατοί. Σε κάθε περίπτωση το Απωθητικού Υπερήχων Για Τυφλοπόντικες Cresman θα αποτρέψει την ενεργητική τους δραστηριότητα και θα καταστήσει το μέρος αφιλόξενο για αυτούς τους εισβολείς.

Οι τυφλοπόντικες τρέφονται με έντομα και προνύμφες εντόμων, αλλά τους αρέσουν ιδιαίτερα οι λευκές νύμφες εδάφους, ένα κοινό παράσιτο του γκαζόν. Δίνεται η δυνατότητα επιλογής, οι τυφλοπόντικες επιλέγουν υγρά, αμμώδη αργιλώδη εδάφη από ξηρά, βαριά αργιλώδη εδάφη. Είναι πιο δραστήρια κατά τους ζεστούς, υγρούς μήνες, αν και ζουν υπόγεια όλο το χρόνο.

Πώς να απαλλαγείτε από τυφλοπόντικες

Το να καταλάβετε πώς να απαλλαγείτε απότυφλοπόντικες μπορεί να είναι δύσκολο επειδή ζουν υπόγεια. Τα απωθητικά, τα δηλητήρια και τα υποκαπνιστικά είναι όλες οι επιλογές, αλλά πρέπει να αποφεύγονται εάν έχετε κατοικίδια ή παιδιά που μπορεί να εκτεθούν. Μπορεί να έχετε ακούσει για σπιτικές θεραπείες όπως το να βάζετε μπάλες σκόρου στα τούνελ ή να ψεκάζετε καστορέλαιο στην περιοχή, αλλά καμία δεν είναι αποτελεσματική.

Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να εξαλείψετε έναν τυφλοπόντικα είναι να χρησιμοποιήσετε μια ειδική παγίδα που θα σκοτώσει το ζώο μία από αυτές είναι το Απωθητικού Υπερήχων Για Τυφλοπόντικες Cresman

Μπορείτε να βρείτε παγίδες κάτω και πάνω από το έδαφος για να κάνετε τη δουλειά. Ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου για σωστή τοποθέτηση και μετακινήστε τις παγίδες του τούνελ καθημερινά ενώ εξακολουθείτε να παρατηρείτε δραστηριότητα για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να εξαλείψετε τον τυφλοπόντικα.

Η άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν το έδαφος δεν είναι παγωμένο, είναι οι καλύτερες εποχές του χρόνου για να απαλλαγείτε από αυτούς, γιατί τότε είναι πιο δραστήριοι. Συνήθως, θα έχετε μόνο έναν ή ίσως δύο τυφλοπόντικες να παγιδεύσετε για να λύσετε το πρόβλημα επειδή δεν ζουν σε ομάδες.

Πώς να κρατήσετε μακριά τους τυφλοπόντικες

Ορισμένα μέρη είναι πιο πιθανό να τα επισκέπτονται τυφλοπόντικες, συνήθως αγροτικές ή προαστιακές αυλές με μεγάλους ανοιχτούς χώρους ή γκαζόν. Εάν έχετε συχνά τυφλοπόντικες τριγύρω και δεν σας πειράζουν μερικά τούνελ γύρω από την ιδιοκτησία σας, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε τη μέθοδο φραγμού για να προστατεύσετε μικρότερους χώρους, όπως έναν κήπο με λαχανικά ή ένα πολύχρωμο παρτέρι στην μπροστινή αυλή σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν υπόγειο φράχτη θάβοντας ένα μεταλλικό ή υφασμάτινο φράγμα  τουλάχιστον μισό μέτρο κάτω από την επιφάνεια. Εάν ένας τυφλοπόντικας εισχωρήσει σε αυτό το φράγμα, συνήθως θα προχωρήσει και θα σκάψει αλλού.

Επειδή οι τυφλοπόντικες προτιμούν να ζουν σε περιοχές όπου το έδαφος παραμένει υγρό, μπορείτε να προσπαθήσετε να βελτιώσετε την αποστράγγιση στην ιδιοκτησία σας για να τους αποθαρρύνετε. Εάν το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό, μπορείτε να το περιμένετε για να δείτε εάν ο τυφλοπόντικας μετακινείται σε άλλη θέση από μόνος του. Ωστόσο, εάν η ζημιά στο γρασίδι ή στον κήπο σας φαίνεται να επιδεινώνεται, είναι καλύτερο να λάβετε μέτρα για να απαλλαγείτε από τον τυφλοπόντικα.

Ευτυχώς, πιθανότατα δεν θα παρατηρήσετε ποτέ περισσότερους από έναν τη φορά να σκίζουν την αυλή σας, αλλά αυτό δεν τους κάνει λιγότερο ενοχλητικούς. Μόλις μάθετε πώς να απαλλαγείτε από τους τυφλοπόντικες, μπορείτε να αντιμετωπίσετε εκείνους που προσπαθούν να περάσουν το δρόμο τους κάτω από το γρασίδι σας και εκείνους που αναζητούν σπίτι στην αυλή σας..!

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required