Παγίδες εντόμων: Επιλέξτε την κατάλληλη για εσάς

Παγίδες εντόμων: Επιλέξτε την κατάλληλη για εσάς

Τα παράσιτα στον κήπο μπορεί να είναι πραγματικό πρόβλημα..! Τρώνε και προσβάλλουν τα φυτά σας και ενοχλούν εσάς και τους καλεσμένους σας καθώς προσπαθείτε να απολαύσετε την ύπαιθρο. Υπάρχουν πολλές λύσεις για την αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων εντόμων και καθεμία έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οι κολλώδεις παγίδες είναι μια στρατηγική. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, αν και οι κολλώδεις παγίδες προορίζονται μόνο για ενοχλητικά έντομα, δεν κάνουν διακρίσεις και θα καταλήξουν να παγιδεύουν κατά λάθος ωφέλιμα έντομα καθώς και φίδια, σαύρες, ακόμη και πουλιά. Στην πραγματικότητα, πολλοί οργανισμοί της εγκρίνουν αλλά .. όχι με υπερβολή η χρήση τους!

Τι είναι οι κολλώδεις παγίδες; Ο έλεγχος παρασίτων με κολλώδη παγίδα σημαίνει τη χρήση παγίδας με βάση την κόλλα για τη σύλληψη και την ακινητοποίηση των παρασίτων. Αυτοί οι τύποι παγίδων είναι συνήθως χαρτόνι με ένα στρώμα κολλώδους κόλλας. Η κάρτα μπορεί επίσης να διπλωθεί σε σχήμα σκηνής ή να τοποθετηθεί επίπεδη. Το κάλυμμα της σκηνής προστατεύει την κολλώδη επιφάνεια από τη σκόνη και άλλα υλικά. Ορισμένες κολλώδεις παγίδες περιλαμβάνουν επίσης κάποιο είδος αρώματος για να δελεάσουν ορισμένα παράσιτα.Οι παγίδες εντόμων είναι μια κατηγορία ολοένα αυξανόμενης ζήτησης που είναι πολύ αποτελεσματικές στην καταπολέμηση των φυτοφάγων εντόμων.

Αυτά μπορούν να στοχεύουν ορισμένα είδη χωρίς να βλάπτουν την οικολογία μιας περιοχής, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο εκτρέφονται οι καλλιέργειες.

Αυτά μπορούν να είναι προληπτικά ή να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για εστίες εντόμων. Τα σκουλήκια της μηλιάς, τα σκουλήκια από σακούλες, τα σκουλήκια του καλαμποκιού, τα ευρωπαϊκά με στόχο το .. καλαμπόκι, οι φρουτόμυγες  αποτελούν μέρος μιας αυξανόμενης λίστας εντόμων που μπορούν να παγιδευτούν και να αφαιρεθούν μέσω παγίδων με βάση φυσικές ή/και χημικές ουσίες. Το πιο ισχυρό όπλο και δέλεαρ σε αυτόν τον αγώνα μπορεί να είναι η σύνθεση, οι φερομόνες που προσελκύουν έντομα!

Τα λιγότερο εξελιγμένα θέλγητρα και παγίδες είναι από καιρό βασικό στοιχείο του καλλιεργητή.. της αυλής. Σάλτσες γεμάτες μπύρα, τοποθετημένες στο επίπεδο του εδάφους, προσελκύουν και πνίγουν φυλλοφάγους γυμνοσάλιαγκες. Τα βιβλία κηπουρικής αναφέρουν περαιτέρω χρήσης που μπορείτε να αξιοποιήσετε !

Οι παγίδες λειτουργούν επίσης ενάντια σε μεγαλύτερα ζώα όπως τα ποντίκια και οι αρουραίοι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικό καθώς αυτά τα πλάσματα μαθαίνουν σύντομα να αποφεύγουν αυτόν τον κίνδυνο. Ωστόσο, παγίδες με φραγμούς που χρησιμοποιούνται για να εμποδίσουν τα τρωκτικά που καταναλώνουν σπαρτά και συγκομιδές έχουν βρεθεί εξίσου οικονομικά αποδοτικές με τις παγίδες με δηλητήριο !

Παγίδες φωτός ή υπερήχων

Από όλες τις παγίδες εντόμων (π.χ. φερομόνη ή τροφικά δολώματα, που περιέχουν μια κολλώδη λωρίδα ή ένα στερεό εντομοκτόνο) που χρησιμοποιούνται σήμερα, οι παγίδες φωτός έχουν αποδειχθεί ότι είναι η καλύτερη επιλογή, ιδιαίτερα εκείνες που χρησιμοποιούν υπεριώδη ακτινοβολία. Πολλά έντομα είναι ευαίσθητα στο υπεριώδες φως. Το εύρος συχνοτήτων της μέγιστης απόκρισης για τα περισσότερα έντομα είναι 330–370 nm, με μέγιστο τα 365 nm. Επομένως, τα ηλεκτρονικά εντομοκτόνα χρησιμοποιούν σωλήνες υπεριώδους για να προσελκύσουν ιπτάμενα έντομα και τελικά να τα σκοτώσουν με ηλεκτροπληξία ή παγιδεύοντάς τα σε μια κολλώδη σανίδα κόλλας! Υπάρχουν λοιπόν δύο τύποι παγίδων φωτός εξάλειψης εντόμων:

Ενώ τέτοιες παγίδες είναι πολύ αποτελεσματικές στη σύλληψη εντόμων που διαφορετικά είναι δύσκολο να βρεθούν, δεν είναι κατάλληλες για τη λήψη δειγμάτων για διάγνωση. Τα δείγματα που έχουν κολλήσει στην κόλλα συνήθως δεν μπορούν να εξαχθούν από διαγνωστικό ούτε για μικροσκοπική εξέταση ούτε για συντήρηση. Από την άλλη πλευρά, οι κολλώδεις παγίδες μπορούν να επιβεβαιώσουν μια προσβολή και μερικές φορές να προσφέρουν μια πρόχειρη ένδειξη του μεγέθους ή της θέσης της.! Αυτό σε περίπτωση που το πρόβλημα δημιουργεί πρόβλημα στις καλλιέργειες που πιθανών να διατηρείτε στο μπαξέ σας!

Μια καλή παγίδα μπορεί επίσης να είναι μια κρεμαστή παγίδα. Ο τύπος που κάθεται σε επιφάνειες λειτουργεί πραγματικά μόνο για έρποντα ζωύφια, όπως αράχνες ή κατσαρίδες. Τα ιπτάμενα έντομα δεν μπορούν να παγιδευτούν με αυτόν τον τρόπο. Μια κρεμαστή λωρίδα κολλώδους χαρτιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πιάσει και να παγιδέψει μύγες, για παράδειγμα. Πότε να χρησιμοποιείτε κολλώδεις παγίδες Η χρήση κολλωδών παγίδων γίνεται συνήθως όταν προσπαθείτε να μειώσετε τους πληθυσμούς αφίδων, λευκών μυγών και θρίπες στο θερμοκήπιο ή στο σπίτι σας. Αυτές οι παγίδες μπορούν να παρακολουθούν τους πληθυσμούς των εντόμων για να προσδιορίσουν εάν μια άλλη στρατηγική καταπολέμησης των παρασίτων λειτουργεί ή για να καταλάβουν πού είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα παρασίτων σας. Όσον αφορά τη διαχείριση των παρασίτων σε εξωτερικούς χώρους, η χρήση κολλωδών παγίδων δημιουργεί προβλήματα στην άγρια ​​ζωή, επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν άλλες στρατηγικές ελέγχου παρασίτων. Κάνοντας τον κήπο πιο ελκυστικό για τα ωφέλιμα έντομα, για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί ο αριθμός των ενοχλητικών εντόμων, καθώς πολλά τρέφονται πραγματικά με αυτά. Οι πασχαλίτσες, για παράδειγμα, λατρεύουν να τσιμπολογούν αφίδες. Τα βιολογικά φυτοφάρμακα, όπως η χρήση του ελαίου του εντομοκτόνου σαπουνιού είναι άλλες επιλογές!

Επισκεφθείτε μας ή καλέστε μας για να σας συμβουλέψουμε πάντα με γνόμωνα τις ανάγκες σας και την εμπεριστατωμένη έρευνα των ανθρώπων της Γεωπροστασίας!

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required