Κρατήστε τα ανεπιθύμητα παράσιτα και ζιζάνια έξω από τον κήπο σας!

Κρατήσετε τα ανεπιθύμητα παράσιτα και ζιζάνια έξω από τον κήπο σας!

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά ένα μεγάλο κίνητρο που μας βοηθά να ξεπεράσουμε τις θλιβερές μέρες του χειμώνα είναι να ονειρευόμαστε ποια νόστιμα φρούτα και λαχανικά θα καλλιεργήσουμε την άνοιξη και το καλοκαίρι! Είμαστε ενθουσιασμένοι και μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές συμβουλές για το πώς να κρατήσετε τα ανεπιθύμητα παράσιτα έξω από τον κήπο σας για να μπορέσει να ευδοκιμήσει! 

Κοινά παράσιτα στους κήπους και τα φυτά που αγαπούν 

Αρχικά, δεν μπορείτε να αποτρέψετε τα παράσιτα χωρίς να γνωρίζετε ποια πρέπει να προσέχετε. Ενώ ορισμένα παράσιτα, όπως τα σκουλήκια, οι αράχνες, οι πεταλούδες και οι μέλισσες, είναι σημάδια ενός υγιούς κήπου, άλλα μπορούν να προκαλέσουν τον όλεθρο σε όλη τη σκληρή δουλειά σας. Προκειμένου τα λαχανικά του κήπου σας να γεμίζουν τα.. πιάτα της οικογένειάς σας  όλη τη σεζόν, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτά τα παράσιτα δεν θα ευδοκιμήσουν στον κήπο σας! Εμείς ήδη σας έχουμε τη λύση. Δοκιμάστε σε κάθε περίπτωση το ισχυρό και ‘’θαυματουργό’’ φυτικό Λάδι Neem Oil Με Τριπλή Δράση | 1 lt ενα από τα πιο ευέλικτα υλικά ελέγχου παρασίτων. 
Τριπλή δράση – Εντομοκτόνο, Μυκητοκτόνο και Ακαρεοκτόνο. 

Σκαθάρια

Τα σκαθάρια είναι τα πιο επιζήμια παράσιτα την άνοιξη όταν βγαίνουν από τα χειμερινά τους ”σπίτια” μέσα και γύρω από τα χωράφια για να τραφούν με σπορόφυτα και νεαρά φυτά. Ενώ οι προνύμφες τρέφονται με ρίζες, τα ενήλικα προκαλούν τη μεγαλύτερη ζημιά κάνοντας μικρές τρύπες στα φύλλα και τους μίσχους. 

Προτιμώμενα φυτά: Σταυρανθή λαχανικά, μουστάρδα, γογγύλι, ραπανάκι και σχετικά ζιζάνια. Πιθανόν να επιτεθεί σε σπορόφυτα και νεαρά φυτά στις αρχές της άνοιξης!

Ελέγξτε τα φύλλα των φυτών σας για μικρές ακανόνιστες τρύπες, κάτι κοινό για τα σκαθάρια. 

Αφίδες 

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο κοινά παράσιτα του κήπου και εύκολα μπορείτε να το εξολοθρέψετε με το φυτικό Λάδι Neem Oil Με Τριπλή Δράση | 1 lt , και χάρη στις εύκολες μεθόδους πρόληψης, οι αφίδες συχνά προκαλούν ελάχιστη έως καθόλου ζημιά στους κήπους, εκτός εάν φέρουν ιούς! Οι αφίδες μπορούν να μεταφέρουν διάφορους φυτικούς ιούς, όπως ο ιός του μωσαϊκού του αγγουριού, ο οποίος μπορεί να μολύνει τα πάντα, από κολοκύθα, αγγούρι και ντομάτα μέχρι μαρούλι, παντζάρια και λουλούδια! Εάν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα του φυτού σας είναι στριμμένα και κιτρινισμένα ή ότι η ανάπτυξη του φυτού σας φαίνεται να καθυστερεί, μπορεί να έχετε πρόβλημα..!  

Προτιμώμενα φυτά: Ντομάτες, σπαράγγια, φασόλια, μπιζέλια, πεπόνι, πράσινο ροδάκινο, πατάτα, καλαμπόκι, λάχανο, μπρόκολο, γογγύλια, ρόκα και άλλα 

Ελέγξτε τα φύλλα, τους μίσχους και τα άνθη των αγαπημένων σας φυτών για να βρείτε αυτούς τους μικροσκοπικούς ταραξίες! Τα παράσιτα αυτά θα τα δείτε σε σχήμα αχλαδιού και μια σειρά χρωμάτων, όπως πράσινο, μαύρο, κόκκινο, καφέ, κίτρινο ή γκρι. Ο ευκολότερος τρόπος για να αναγνωρίσετε μια αφίδα είναι να ελέγξετε για δύο κορνίκια που βρίσκονται στο τέλος της κοιλιάς. 

Αποφυγή προσβολής από αφίδες: 

-Ελέγχετε συχνά τον κήπο σας για να αποτρέψετε μια ταχεία έκρηξη πληθυσμού. 

-Αφαιρέστε τα ζιζάνια από τον κήπο σας. 

-Χτυπήστε τα από τα φυτά σας ψεκάζοντας τα με πολύ υψηλή υψηλής πίεση νερού από τον εύκαμπτο σωλήνα σας!

-Χρησιμοποιήστε ένα φυτοφάρμακο χαμηλού κινδύνου για ακραίες περιπτώσεις  όπως το Φυτικό Λάδι Neem Oil Με Τριπλή Δράση | 1 lt !

Συμβουλές για φύτευση για την αποφυγή προσβολής από παράσιτα 

Ένας μικρός προγραμματισμός μπορεί να βοηθήσει πολύ στην προστασία του κήπου σας από τα παράσιτα. Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον κήπο σας πανέμορφο όλο το χρόνο χωρίς να χρειάζεται να βασίζεστε σε επιβλαβείς χημικές ουσίες. 

Ξεκινήστε με ένα υγιές περιβάλλον

Αφιερώστε χρόνο για να προσδιορίσετε τις ανάγκες κάθε φυτού σε θρεπτικά συστατικά πριν από τη φύτευση. Η ενσωμάτωση του καλύτερου χώματος, κομπόστ και φυσικών οργανικών λιπασμάτων όχι μόνο θα βοηθήσει τον κήπο σας να ανθίσει, αλλά θα διατηρήσει και τα φυτά σας ανθεκτικά στα παράσιτα! 

Φυτέψτε και φτιάξτε έναν …ακατάστατο κήπο!

Οι ευθείες σειρές ενός φυτού μπορεί να είναι όμορφες, αλλά μοιάζουν με μπουφέ υψηλής κοινωνίες.. για τα παράσιτα. Η φύτευση μιας σειράς από λουλούδια, λαχανικά και βότανα στο ίδιο μέρος προσελκύει ωφέλιμα έντομα που κρατούν μακριά τα κακά ζωύφια. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχετε φυτά ντομάτας διάσπαρτα στην αυλή σας. αρκεί η διατήρηση παρόμοιων καλλιεργειών σε απόσταση λίγων μέτρων μεταξύ τους.  

Μαζέψαμε για εσάς τα καλύτερα ζεύγη φυτών: 

-Βασιλικός & Ντομάτα 

-Σκόρδο, Μαρούλι, Πατάτες & Λάχανο 

-Μπρόκολο, Κουνουπίδι κ.λπ.

-Ηλίανθοι & αγγούρια ή φασόλια 

-Πεπόνια και ανθισμένα βότανα (μαϊντανός, άνηθος, μάραθο) 

-Καλέντουλα + Μπρόκολο 

Αναζητήστε τα ”καλά” παράσιτα

Να είστε  λογικοί και να παίζετε στρατηγικά όσον αφορά την καλλιέργεια φυτών που προσελκύουν ωφέλιμα έντομα όπως οι κατιφέδες, οι ζίννιες, το βάλσαμο και βότανα όπως ο άνηθος, η λεβάντα, το βάλσαμο λεμονιού, το κόλιανδρο, το θυμάρι και ο μαϊντανός. 

Να είστε προσεκτικοί σχετικά με την αφαίρεση ζιζανίων και υπολειμμάτων όπως πεσμένα φύλλα και καρπούς που συχνά φιλοξενούν άκακα παράσιτα.   

Παράλληλα το να φυτεύεις τις ίδιες καλλιέργειες στο ίδιο σημείο κάθε χρόνο δεν είναι μόνο βαρετό. είναι κακό για τον κήπο σου! Η εναλλαγή των καλλιεργειών σας θα βοηθήσει στην αποφυγή προσβολής και ασθενειών. 

Σημάδια προσβολής από παράσιτα στον κήπο σας 

Αναζητήστε γενικά όσο νωρίτερα μπορείτε για σημάδια προσβολών, περίεργους σχηματισμούς και μη χάνετε χρόνο! Μερικά σημάδια μπορεί να είναι:

-Τρύπες στα φύλλα 

-Αποχρωματισμός 

-Φύλλα που κατσαρώνουν 

-Πεσμένοι μίσχοι και φύλλα 

-Φύλλα που πέφτουν από τα κλαδιά

-Κολλώδης ιστός 

-Αποκομμένα σπορόφυτα 

-Σημάδια σε φύλλα και μίσχους 

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε και να περιποιηθείτε την αυλή σας και να διατηρήσετε τον κήπο σας υγιή γεμάτο ζωή και φρέσκα φρούτα και λαχανικά για όλη την οικογένεια σας!

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required