Καταπολέμηση των Μυρμηγκιών: Εντομοκτόνα Δράση και Στρατηγική

Όταν τα μυρμήγκια εισβάλλουν στο σπίτι, την αυλή, το αυτοκίνητο ή την επιχείρησή σας, είναι ένας μεγάλος.. Μπελάς! Τα μυρμήγκια έχουν εξαιρετικές ικανότητες επιβίωσης, που συχνά υποτιμούνται όταν κάποιος αντιμετωπίζει μια προσβολή μυρμηγκιών. Για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια γρήγορα και σχολαστικά, αν χρησιμοποιείτε δόλωμα είτε παγίδα, θα πρέπει να έχετε κάποιες γνώσεις σχετικά με τη συμπεριφορά, τη βιολογία και τις ικανότητές τους.

Με περισσότερα από 12.000 είδη μυρμηγκιών σε όλο τον κόσμο, η σωστή αναγνώριση του είδους των μυρμηγκιών είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή απαλλαγή από τα μυρμήγκια!

Η ομάδα μας γνωρίζει πως μπορεί να αντιμετωπιστεί σε κάθε περίπτωση μία εισβολή και παρέχει για εσάς μία πληθώρα προϊόντων όπως τα Εντομοκτόνο Dobol Microemulsion | 100cc καθώς και το Εντομοκτόνο Dobol Gel Pro Ant Flask | 15gr

Λίγα λόγια για τον διάσημο.. Μπελά!

Τα μυρμήγκια βρίσκονται σε όλες τις ηπείρους της γης, εκτός από την .. μακρινή Ανταρκτική! Είναι κοινωνικά έντομα, δηλαδή ζουν μαζί σε ομάδες που ονομάζονται αποικίες. Οι αποικίες χωρίζονται σε 2 κάστες. Τόσο τα θηλυκά όσο και τα αρσενικά μυρμήγκια χωρίζονται σε εργάτες και σε αναπαραγωγικά. Όπως υποδηλώνει ο μύθος του Αισώπου “Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας”, τα μυρμήγκια είναι παραγωγικά και σκληρά εργαζόμενα πλάσματα. Τα εργατικά μυρμήγκια, στείρα θηλυκά, έχουν πολλές ευθύνες.

Πρέπει να κατασκευάσουν, να επισκευάσουν και να υπερασπιστούν τη φωλιά, να ταΐσουν και να αναθρέψουν τα νεαρά και άλλα ενήλικα μυρμήγκια στην αποικία, να αναζητήσουν τροφή και νερό και να βγάλουν τα σκουπίδια των αποικιών. Τα αναπαραγωγικά θηλυκά μυρμήγκια ονομάζονται επίσης βασίλισσες. η κύρια λειτουργία τους είναι η αναπαραγωγή. Μερικές βασίλισσες ζουν χρόνια και βγάζουν εκατομμύρια μικρά.

Σε ορισμένα μάλιστα είδη μυρμηγκιών, η βασίλισσα μπορεί να βοηθήσει φροντίζοντας και ταΐζοντας τον πρώτο γόνο εργατών..! Ανάλογα με το είδος του μυρμηγκιού, μια αποικία μπορεί να έχει ένα μυρμήγκι βασίλισσας ή δεκάδες βασίλισσες. Η μόνη δουλειά των αρσενικών μυρμηγκιών είναι να ζευγαρώνουν με τη βασίλισσα. Αφού ζευγαρώσουν, πεθαίνουν..!

Βρείτε την πηγή του προβλήματος..!

Πώς θα τα βρούμε αυτά τα έντομα όμως μέσα στο σπίτι και από που ξεκινάει αυτή η προσβολή..;

Χρησιμοποιώντας έναν φακό, κοιτάξτε πίσω και κάτω από τις συσκευές όπως ο φούρνος, το ψυγείο, το πλυντήριο πιάτων, κάτω από το νεροχύτη και τα εσωτερικά ντουλάπια και εφαρμόστε το έτοιμο για χρήση Εντομοκτόνο σκεύασμα σε μορφή gel !

Εάν η προσβολή του μυρμηγκιού είναι σοβαρή, μπορεί να πρέπει να ακολουθήσετε το ίχνος του μυρμηγκιού από την κουζίνα ή το μπάνιο μέχρι τη φωλιά και να .. χτυπήσετε στην ρίζα το πρόβλημα με το Εντομοκτόνο για την καταπολέμηση βαδιστικών εντόμων. Δεδομένου ότι η δραστηριότητα αναζήτησης τροφής μπορεί να είναι πιο έντονη τη νύχτα, μια επιθεώρηση το βράδυ μπορεί να δώσει πιο ξεκάθαρα ..αποτελέσματα!

Εάν ένα μονοπάτι αναζήτησης τροφής δεν είναι ξεκάθαρο, μερικές φορές βοηθά να ενθαρρύνετε τον ενθουσιασμό των μυρμηγκιών, τοποθετώντας τους τροφή για να τα προσελκύσετε..!

Τα μυρμήγκια είτε λαχταρούν γλυκές τροφές με ζάχαρη είτε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες.

Αφήστε μια σταγόνα μέλι σε μέγεθος μπιζελιού και μια σταγόνα φυστικοβούτυρου σε μέγεθος μπιζελιού στα σημεία που έχετε δει μυρμήγκια. Σε εκπληκτικά σύντομο χρονικό διάστημα, θα έχετε μυρμήγκια μαζεμένα στο σημείο! . Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό το τεστ θα σας δώσει αρκετά μυρμήγκια για να ακολουθήσετε πίσω στη φωλιά, στη χειρότερη θα σας πει αν δείξει αν προτιμάνε να τρώνε γλυκά ή πρωτεΐνες..!

Ακολουθώντας το ίχνος των μυρμηγκιών, πιθανότατα θα καταλήξετε σε εξωτερικούς χώρους. Τα μυρμήγκια επιζούν και μπορούν να χτίσουν φωλιές σε διάφορες συνθήκες και μπορεί να είναι πολύ καλά κρυμμένες…! Κοιτάξτε κάτω από σωρούς καυσόξυλων, μέσα σε κούτσουρα δέντρων σε αποσύνθεση και οποιαδήποτε βλάστηση πάνω ή κοντά στο έδαφος κοντά στο μονοπάτι των μυρμηγκιών.

Επειδή πολλά μυρμήγκια περιγράφονται ως μικρά, μαύρα, μυρμήγκια, μια πιο σαφής αναγνώριση μπορεί να είναι δύσκολη χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία, καθώς είναι σημαντικός παράγοντας η αναγνώριση του είδους του μυρμηγκιού, για την καταπολέμηση του.

Απαλλαγείτε από τις πηγές τροφής των μυρμηγκιών

Μια άλλη αναπόσπαστη πτυχή του να ελέγχετε τα μυρμήγκια στο σπίτι σας είναι ..η υγιεινή!  Το πρόβλημα με τα μυρμήγκια δεν σημαίνει ότι το σπίτι σας είναι βρώμικο. Η υγιεινή με όρους ελέγχου παρασίτων αναφέρεται απλώς στη διασφάλιση ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη τροφή ή νερό

για παράσιτα (μυρμήγκια, κατσαρίδες, αρουραίους ή ποντίκια). Οι προσπάθειες ελέγχου των μυρμηγκιών θα είναι αναποτελεσματικές εάν το βάζο με μέλι που στάζει δεν καθαριστεί από το πίσω μέρος πχ του ντουλαπιού. Οι χυμένες τροφές ή τα ψίχουλα που έχουν απομείνει θα είναι μια συνεχής έλξη και θα ματαιώσουν τις καλύτερες προθέσεις σας να απαλλαγείτε από δαύτα!

Σφραγίστε τα σημεία εισόδου του μυρμηγκιού..!

Όταν αντιμετωπίζετε μεγαλύτερα είδη μυρμηγκιών, εάν μπορείτε να καταλάβετε από πού μπαίνουν τα μυρμήγκια, μπορείτε να εξαλείψετε το πρόβλημα με τα μυρμήγκια πολύ πιο γρήγορα και εύκολα, σφραγίζοντας την είσοδο. Ακολουθώντας το ίχνος του μυρμηγκιού μπορεί να σας οδηγήσει σε ένα παράθυρο με ραγισμένο κούφωμα παραδείγματος χάρην. Σφραγίζοντας αυτό το παράθυρο ή την πόρτα ή κλείνοντας την τρύπα από την οποία περνάει κάποιο καλώδιο με στόκο, μπορείτε να αποτρέψετε τα μυρμήγκια να βρουν το δρόμο τους μέσα στο σπίτι σας..!

Τα μυρμήγκια είναι πολύ εργατικά και θα χρησιμοποιήσουν τις μικρές ρωγμές για να μπουν, γιαυτό χρειάζεται επιθεώρηση του χώρου από εσάς!

Σε κάθε περίπτωση είμαστε στην διάθεση σας κάθε στιγμή για να σας δώσουμε τις απαραίτητες συμβουλές και να σας εξοπλίσουμε, προκειμένου να αντιμετωπίσετε με επιτυχία την κάθε εισβολή!

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required