Καταπολέμηση παρασίτων σε κατάστημα λιανικής: Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε!

Καταπολέμηση παρασίτων σε κατάστημα λιανικής: Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε!

Τα ράφια εμπορευμάτων λιανικής, οι εκθέσεις προϊόντων και οι αποθήκες μπορούν να παρέχουν το τέλειο καταφύγιο που απαιτείται για να εγκατασταθούν τα παράσιτα. Οι μύγες, τα τρωκτικά και οι κατσαρίδες είναι από τα παράσιτα που βρίσκονται συνήθως σε καταστήματα λιανικής σε όλη τη χώρα και.. ταλανίζουν τον κλάδο!

Ενώ οι  στρατηγικές πρόληψης παρασίτων μπορεί να διαφέρουν μεταξύ εταιρειών και τοποθεσιών καταστημάτων με βάση τις σχετικές πιέσεις παρασίτων, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να κάνουν όλες οι επιχειρήσεις για να βοηθήσουν τις προσπάθειες πρόληψης! Αν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ήρθε η ώρα να δράσετε ξεκινώντας τον αγώνα με την γρήγορη δράση του Εντομοκτόνο Dobol Fumigator | 20gr.

Παράλληλα και για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, δοκιμάστε το Εντομοκτόνο Draker 10.2 CS | 300cc!

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τον έλεγχο παρασίτων για το κατάστημα λιανικής σας ή θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορεί να σας βοηθήσει το Εντομοκτόνο Draker 10.2 CS | 300cc σε συνδυασμό με το πανίσχυρο Εντομοκτόνο Dobol Fumigator | 20gr στις προσπάθειες πρόληψης, επικοινωνήστε μαζί μας! 

Ποια είναι τα βήματα για την πρόληψη όμως των παρασίτων;

1) Εξετάστε την κατάλληλη αποθήκευση: 

Δεδομένου του όγκου του αποθέματος που αποστέλλεται και παραλαμβάνεται κατά την προετοιμασία για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις, η διατήρηση της τάξης των πραγμάτων είναι ..μια πρόκληση! Ο χώρος είναι πάντα  περιορισμένος, αλλά είναι σημαντικό να προσέχετε όταν αποθηκεύετε διαφορετικούς τύπους εμπορευμάτων και αγαθών. Μεγάλα κουτιά, καταστήματα πολλαπλών χρήσεων λαμβάνουν διαφορετικούς τύπους τροφίμων, ρουχισμού, οικιακών ειδών και πολλών άλλων ειδών προϊόντων.

-Μια καλή ιδέα είναι να αποθηκεύετε τα τρόφιμα σε διαφανή πλαστικά, αεροστεγή δοχεία που διαθέτουν κλιπ για να εμποδίζουν τα παράσιτα να εισέλθουν και να καταστρέψουν το απόθεμα!

-Αποθηκεύστε τα ρούχα σε πλαστική μεμβράνη, βραχυπρόθεσμα, για να αποτρέψετε τα έντομα που καταστρέφουν τα υφάσματα να βλάψουν τα εμπορεύματα. 

-Τέλος, τα δοχεία θα πρέπει να αποθηκεύονται εκτός εδάφους και 5-6 εκατοστά από τον τοίχο για να αποφευχθεί η είσοδος τρωκτικών..!  

2) Οργανώστε και αποκαταστήστε:

Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για πολλά αγαθά κατά την περίοδο των εορτών, των διακοπών του καλοκαιριού και έτσι πολλά καταστήματα λιανικής διαθέτουν επιπλέον απόθεμα, γεγονός που θέτει περιορισμούς στους παραδοσιακούς αποθηκευτικούς χώρους. Το να διατηρείτε τα εισερχόμενα αγαθά οργανωμένα και τις αποθήκες ακατάστατες μπορεί να είναι μια πρόκληση. 

-Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε επιπλέον ράφια  για να διατηρήσετε το απόθεμα οργανωμένο. Αυτό διατηρεί το απόθεμα μακριά από το πάτωμα και μακριά από έντομα και τρωκτικά. 

-Μην αναμιγνύετε μη αλλοιώσιμα τρόφιμα, όπως ψημένα προϊόντα και καραμέλες, με είδη σπιτιού και άλλα είδη. Το τελευταίο πράγμα που θέλει ένας πελάτης είναι να φέρει στο σπίτι ένα παράσιτο αφού κάνει μια αγορά..! 

-Κρατήστε τους κάδους απορριμμάτων έξω και μακριά από το απόθεμα! Τα τρωκτικά λατρεύουν να βρίσκουν το δρόμο τους στους εξωτερικούς κάδους απορριμμάτων. Όταν οι κάδοι μπαίνουν μέσα για ευκολία, το ίδιο συμβαίνει και με τα τρωκτικά..!

-Περιορίστε το περίσσιο χαρτί..! Τα χαρτόκουτα παρέχουν ιδανικό καταφύγιο και κρυψώνες για παράσιτα. Εάν δεν χρειάζονται πλέον για αποθήκευση, σπάστε τα και ανακυκλώστε τα. 

3) Κάντε ..επισκευές: 

Ένας από τους πιο αγαπημένους τρόπους εισόδου των παρασίτων στις εγκαταστάσεις σας είναι ..μέσω ρωγμών, οπών και ανοιγμάτων στη δομή του κτιρίου. 

-Επιθεωρήστε προσεκτικά τις περιοχές γυψοσανίδας, για να βεβαιωθείτε ότι τα ανυψωτικά ή οι γρύλοι παλετών δεν έχουν υποστεί ζημιά στους τοίχους. 

– Ξεκινήστε μια εξωτερική επιθεώρηση για να βρείτε τυχόν ρωγμές, κενά ή τρύπες που μπορεί να εκμεταλλευτούν τα παράσιτα για να μπουν μέσα. 

4) Προσέξτε τις αυτόματες συρόμενες πόρτες και άλλα σημεία εισόδου: 

Τα έντομα μπορούν να συρθούν ή να πετάξουν μέσα από τις μικρές χαραμάδες. Τα τρωκτικά μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στον μικρότερο χώρο – περιορίζονται μόνο στο μέγεθος του κρανίου τους – (χωράνε σε ρωγμές ακόμη και σε μέγεθος του ευρώ) έτσι ένα άνοιγμα σε μια πόρτα ή μια συρόμενη πόρτα που δεν σφραγίζει είναι το τέλειο σημείο εισόδου! Μια άλλη ιδέα είναι να τοποθετήσετε χαλάκια πόρτας και να βεβαιωθείτε ότι οι συρόμενες πόρτες συναντούν και σφραγίζουν πλήρως. 

5) Καθαριότητα και καλή υγιεινή:

Είναι αυτονόητο: η διατήρηση των περιοχών καθαρών και απαλλαγμένων από σκουπίδια, διαρροές και χαλάσματα είναι ύψιστης σημασίας για τη διαχείριση της δραστηριότητας των παρασίτων..!

-Προσέξτε ιδιαίτερα να σκουπίζετε και να σκουπίζετε τα δάπεδα σε τακτική βάση!

-Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους χώρους των εργαζομένων, όπως οι αίθουσες διαλειμμάτων που μπορεί να μην τραβούν συχνά την ίδια προσοχή με τις περιοχές που έρχονται οι πελάτες. 

-Αδειάζετε τα σκουπίδια τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα για να διασφαλίσετε ότι τα δύσοσμα σκουπίδια δεν προσελκύουν μύγες και τρωκτικά στις εγκαταστάσεις σας. 

-Διατηρείτε τους χώρους των σκουπιδιών καθαρούς και φροντίστε να καθαρίζονται τακτικά οι κάδοι για τα σκουπίδια για να αποτρέψετε τη συσσώρευση οργανικών υπολειμμάτων που μπορούν να προσελκύσουν παράσιτα. Θυμηθείτε, όσο πιο κοντά πλησιάζουν τα παράσιτα στις εγκαταστάσεις σας έξω, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μπουν μέσα..!

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές μπορείτε να βοηθήσετε πολύ στην πρόληψη και την εισαγωγή παρασίτων κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης εορταστικής περιόδου λιανικής. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο  μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την επιχείρησή σας απαλλαγμένη από παράσιτα, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα! 

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required