Ιπτάμενα παράσιτα ( μύγες ).. Αντιμετώπισε τα εύκολα!

Οι μύγες είναι ένα ενοχλητικό έντομο εδώ και χιλιάδες χρόνια..! Επηρεάζουν την ανθρώπινη ευημερία γιατί μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες. Οι μύγες όπως η κοινή οικιακή μύγα ταξινομούνται ως μύγες βρωμιάς επειδή αναπαράγονται σε σάπια τρόφιμα, κοπριά και σκουπίδια. Μια μύγα μπορεί να ωριμάσει από αυγό σε ενήλικο σε μόλις δέκα ημέρες.

Αυτή η γρήγορη ωρίμανση μπορεί να προκαλέσει .. σοβαρό πρόβλημα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η σωστή υγιεινή και ο αποκλεισμός απαλλάσσουν τις μύγες για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Χρησιμοποιήστε εντομοκτόνα όπως το imperator 1 lt  για να σκοτώσετε έναν υπάρχοντα πληθυσμό μύγας. Τα εντομοκτόνα έρχονται σε υπολειμματικές μορφές ψεκασμού όπως το πολύ ισχυρό και αποτελεσματικό Draker 10.2
και δολώματα.

Ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα ελέγχου μύγας ξεκινά με τη διαχείριση αποχέτευσης και αποκλεισμού. Μετά την υγιεινή και τον αποκλεισμό, επενδύστε σε μια ευρεία γκάμα εντομοκτόνων της σειράς imperator 1 lt   και Draker 10.2 !

Yγιεινή και φροντίδα του κάθε χώρου

Η υγιεινή είναι κρίσιμη και το Α και Ω! Ο στόχος της υγιεινής είναι να αφαιρεθεί ή να αποτραπεί οποιοδήποτε μέσο όπου θα αναπτυχθούν προνύμφες μύγας. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να αφαιρέσετε ελκυστικά πράγματα στις ενήλικες μύγες, όπως σκουπίδια και ζωικά απόβλητα. Η υγρασία είναι ένας κρίσιμος παράγοντας σε οποιοδήποτε υλικό αναπαραγωγής μυγών. Η καλή αποστράγγιση είναι επίσης απαραίτητη, όπου είναι δυνατόν.

Διατηρείτε τους κάδους απορριμμάτων και τους κάδους σκουπιδιών καθαρούς. Το imperator 1 lt  είναι ένα εξ ολοκλήρου κατάλληλο σκέυασμα, που χρησιμοποιείται για τον ψεκασμό χώρων . Οι προνύμφες βρίσκονται συνήθως γύρω από κάδους απορριμμάτων και σκουπίδια. Κρατήστε σφιχτά καπάκια στους κάδους σκουπιδιών. Οι μύγες έλκονται από μυρωδιές. Κρατήστε τους κάδους σκουπιδιών όσο το δυνατόν πιο μακριά από τις πόρτες για να τους αποτρέψετε να μετακινηθούν στην κατασκευή.

Επισκευάστε σίτες και πόρτες! Χρησιμοποιήστε πλέγματα στα ανοίγματα του κτιρίου σας. Όπου οι πόρτες πρέπει να παραμένουν ανοιχτές για πελάτες, φορτηγά κ.λπ. σε περίπτωση χώρων εστίασης εξοπλίστε τις πόρτες με αεροκουρτίνες. Οι αεροκουρτίνες μπορούν να αποτρέψουν την είσοδο μύγας!

Μαζέψτε τα απορρίμματα κατοικίδιων στην αυλή. Οι μύγες αγαπούν να αναπαράγονται και να γεννούν αυγά σε αυτό το υλικό λόγω της περιεκτικότητας σε υγρασία. Στις κουζίνες στο σπίτι, τα εστιατόρια και οι εμπορικές κουζίνες, οι μύγες μπορεί να γίνουν πρόβλημα. Ένα εξαιρετικό προϊόν για την περιποίηση των αποχετεύσεων στο σπίτι και τις αποχετεύσεις εστιατορίων είναι το Draker 10.2 !

Τα νεκρά τρωκτικά και τα πουλιά μπορούν να αυξήσουν το πρόβλημα της μύγας. Αφαιρέστε τυχόν πτώματα γιατί οι μύγες γεννούν αυγά σε τρωκτικά και πουλερικά που αποσυντίθενται..! Τα αυγά γίνονται σκουλήκια (προνύμφες) και τα σκουλήκια γίνονται ενήλικες μύγες.. Μην υπερποτίζετε φυτά σε γλάστρες εσωτερικού χώρου. Το εμποτισμένο χώμα θα προσφέρει μια τέλεια περιοχή αναπαραγωγής για σκνίπες. Διατηρείτε τις γλάστρες καλά στραγγισμένες…!

Διατηρήστε τους εξωτερικούς χώρους καθαρούς. Καθαρίστε τυχόν λερωμένα κλινοσκεπάσματα, φυτά σε αποσύνθεση, άχυρο ζωικό υλικό. Οι γενικές μύγες όπως η οικιακή μύγα, μπορεί να είναι ενοχλητικά παράσιτα, και μπορεί να είναι δυνητικά επιβλαβείς για τους ανθρώπους και τα ζώα. Οι συνήθειες τους ευνοούν την εξάπλωση βακτηρίων και άλλων οργανισμών που προκαλούν ασθένειες. Μπορεί να μολύνουν τα ανθρώπινα τρόφιμα και τις περιοχές προετοιμασίας φαγητού όταν προσγειώνονται σε αυτές τις περιοχές. Οι οικιακές μύγες, για παράδειγμα, μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες όπως η τροφική δηλητηρίαση
και η δυσεντερία.

Πώς να απαλλαγείτε από τις κρεατόμυγες

Αρχικά οι κρεατόμυγες είναι μικρές μύγες- (Πολλές μικρές μύγες !) που βρίσκονται σε περιοχές προετοιμασίας φαγητού και μπορεί να μεταφέρουν οργανισμούς που προκαλούν ασθένειες. Πολλές μύγες που βρίσκονται συνήθως γύρω από το σπίτι είναι ενοχλητικές. Όπως συμβαίνει με γενικά στο είδος τους αυτές οι μύγες αναπαράγονται με οργανική ύλη σε αποσύνθεση και ζωικά απόβλητα. Μπορεί να μεταδώσουν βακτήρια και ιούς στον άνθρωπο. Οι μύγες όπως οι μύγες των στάβλων ή οι αλογόμυγες (μερικές φορές ονομάζονται «μύγες που δαγκώνουν») τρέφονται με αίμα θηλαστικών και δίνουν ένα οδυνηρό δάγκωμα..!

Από τα κουνούπια και τους σκώρους έως τις πασχαλίτσες, τις σφήκες, τα σκαθάρια και πολλούς τύπους μυγών, υπάρχουν περισσότερα από 300 ιπτάμενα έντομα που απειλούν τις εγκαταστάσεις τροφίμων που βασίζονται σε εξαιρετικά συνεπή υγιεινή για τη συμμόρφωση με τα ρυθμιστικά πρότυπα. Αν και η έμφαση δίνεται συχνά στις μύγες, τα κουνούπια και οι νυχτερινοί σκόροι είναι πιο συνηθισμένοι εισβολείς από τις κοινές οικιακές μύγες . Ο εξωτερικός φωτισμός είναι ο κύριος ελκυστικός παράγοντας για την εγκατάσταση ή το σπίτι σας!

Επιπλέον, τα απορρίμματα σε αποσύνθεση σε κάδους απορριμμάτων, αποχετεύσεις και ρωγμές μπορούν να προσελκύσουν μύγες φρούτων, φθόγγους, κοινές οικιακές μύγες και μύγες μπουκαλιών. Το στάσιμο νερό μπορεί να προκαλέσει προσβολές από κουνούπια και οι.. εισβολείς
του φθινοπώρου, όπως οι βρωμούσες ή οι πασχαλίτσες, μπορεί να εισέλθουν σε μια εγκατάσταση σε μεγάλους αριθμούς. Αν και αυτά τα εποχιακά παράσιτα αναζητούν ένα μέρος για να ξεχειμωνιάσουν και δεν έλκονται από τροφή ή χώρους αναπαραγωγής, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα εάν εισέλθουν σε περιοχές παραγωγής τροφίμων.

Τι προσελκύει τα ιπτάμενα έντομα στον χώρο σας;

Οι οσμές και η ζέστη, μαζί με τα σκουπίδια, τα τρόφιμα σε αποσύνθεση, τα απορρίμματα και τα υπολείμματα θα προσελκύσουν τα ιπτάμενα έντομα στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων. Επιπλέον, πολλές εγκαταστάσεις διαθέτουν παλιές υποδομές, όπως παλιές γραμμές αποχέτευσης που χρειάζονται επισκευή, που δημιουργούν χώρους αναπαραγωγής για ιπτάμενα έντομα.

Τα έντομα, όπως όλα τα πλάσματα κατώτερης τάξης, οδηγούνται από τρία πράγματα: την τροφή, το καταφύγιο και την τεκνοποίηση . Δεν πετούν τριγύρω και σκέφτονται ενεργά πώς να μπουν σε αυτήν ή εκείνη την εγκατάσταση αλλά .. το αισθάνονται!

Έτσι, εκτός από τις μυρωδιές των τροφών και τα σκουπίδια, τα ιπτάμενα έντομα έλκονται από το φως, τόσο για ζέστη και ζεστασιά (δηλαδή καταφύγιο), όσο και για το φυσικό ένστικτο για αναπαραγωγή. Έτσι, η παρουσία φερομονών, από άλλες του είδους τους ή ενός τεχνητά τοποθετημένου ελκυστικού, επίσης θα τους τραβήξει.

Τα έντομα μπορούν να εισέλθουν όταν μεταφέρονται ή παραδίδονται προμήθειες και σε μορφές προ-ενηλίκων που μπορούν στη συνέχεια να εκκολαφθούν και να αναπτυχθούν στα ασφαλέστερα εσωτερικά όρια μιας εγκατάστασης γιαυτό χρειάζεται πάντα επαγρύπνηση!

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required