Γεωργικά Εφόδια για Ερασιτέχνες και Επαγγελματίες

Η Άνοιξη είναι εδώ!

Οι γεωργικές εργασίες σιγά σιγά αρχίζουν να παίρνουν θέση στην καθημερινότητα του επαγγελματία αγρότη αλλά και του ερασιτέχνη κηπουρού.

Οι πρώτες χρονικά εργασίες που γίνονται για τους επαγγελματίες αγρότες είναι αυτή την περίοδο είναι οι παρακάτω:

  • Επιφανειακές λιπάνσεις σιτηρών

Εδώ επικρατούν αυτή την περίοδο λιπάσματα Νιτρικής Αμμωνίας και Ουρίας.Λόγω χαμηλών τιμών στις Νιτρικές Αμμωνίες υπάρχει επικράτηση στις ποσότητες που έχουν πέσει και πρόκειται να πέσουν το επόμενο διάστημα.Αντιθέτως,ενώ αποτελούν ενδεχομένως,πιο ορθολογικές λύσεις,τα σταθεροποιημένα λιπάσματα ουρίας και ουροθειικής δεν έχουν το μερίδιο αγοράς που τους αρμόζει.Λόγω του ότι στις περισσότερες περιοχές γίνεται εφάπαξ εφαρμογή επιφανειακών λιπασμάτων,τα ουρικά άζωτα αποτελούν ενδεδειγμένη λύση λόγω της διάρκειας που προσφέρουν.Άλλωστε οι θερμοκρασίες αυτή την περίοδο είναι σχετικά χαμηλές για να υπάρξουν απώλειες αζώτου σε λιπάσματα ουρίας.Επομένως οι σταθεροποιημένες ουρίες και ουροθειικες (NBPT-NPPT) έχουν μία πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής.

 • Σπορές εαρινών καλλιεργειών

Πρώτη σπορά για την Άνοιξη είναι ο ηλίανθος όπου οι αυξημένες τιμές συμβάσεων (0,37€+φπα) για φέτος έδωσαν μία αισιοδοξία στην καλλιέργεια ενόψει των σπορών που θα ακολουθήσουν.Άλλωστε ο ηλίανθος αποτελεί μία πολύ ασφαλή επιλογή για ποτιστικές καλλιέργειες.

Στη συνέχεια ακολουθούν καλαμπόκι και βαμβάκι.Τα προβλήματα τιμών στο καλαμπόκι αποτελούν τα τελευταία χρόνια εμπόδια στην επαναφορά της καλλιέργειας σε επίπεδα προ 5 ετών.Αυτό φαίνεται να γίνεται και φέτος.

Αντίθετα στο βαμβάκι,που αποτελεί το βασιλιά της Άνοιξης,η μάχη της κατάκτησης μεριδίου στις σπορές από όλες τις μεγάλες σποροπαραγωγικές εταιρίες(Corteva,Σπύρου,Ανδριώτης,Sipcam,Basf,Bayer) καλά κρατεί.Αναμένεται αύξηση εκτάσεων.

Οι μηδικές εξακολουθούν λόγω κυρίως βιολογικής να έχουν θέση στην αγορά .

 • Αμπέλι

Μετά τα κλαδέματα μπαίνουμε σε περίοδο ψεκασμών και λιπάνσεων μέσα στην Άνοιξη.Ο χειμώνας ήταν ήπιος και ξηρός και συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στα μυκητοκτόνα και εντομοκτόνα που θα χρησιμοποιηθούν.Στη Γεωπροστασία διαθέτουμε όλα τα απαραίτητα γεωργικά φάρμακα,είδη κλαδέματος και λιπάσματα που μπορεί να χρειαστεί η καλλιέργεια.Η τεχνική υποστήριξη σε συνεργασία με τις ηγέτιδες εταιρίες του χώρου μας δίνουν πλεονεκτική θέση στην αγορά.

 • Ελιές Οπωροφόρα Δέντρα

Μετά τις απαραίτητες λιπάνσεις του χειμώνα καθώς και τους ψεκασμούς χαλκού έρχονται οι πρώτοι ψεκασμοί της Άνοιξης με μυκητοκτόνα και ιχνοστοιχεία (Βόριο κλπ).

Τομές και κλαδέματα πρέπει να καλύπτονται πάντα με κατάλληλες πάστες και επουλωτικά πληγών.

 • Ερασιτέχνες

Σπέρνουμε πατάτες,κρεμμύδια και αρωματικά φυτά,όπως μαιντανό,άνηθο,σέλινο.Επίσης ετοιμάζουμε το έδαφος για τα λαχανικά που θα φυτεύσουμε.Χρησιμοποιούμε κατάλληλα λιπάσματα βιολογικά και μη (patentkali,μυκορριζες,οργανικά,χημικά) για να εμπλουτίσουμε το έδαφος.Επίσης συντηρούμε το αρδευτικό μας ελέγχοντας λάστιχα,βάνες και συνδέσμους.Προμηθευόμαστε πάντα πιστοποιημένους σπόρους και σπορόφυτα από γεωπονικά καταστήματα για να αποφύγουμε προβλήματα.

 • Απεντομώσεις

Στον τομέα των απεντομώσεων και της δημόσιας υγείας αυτή την περίοδο επικρατούν κυρίως προβλήματα τρωκτικών(ποντίκια,αρουραίοι) και κατσαριδών (ξανθιές,μαύρες).Οι λύσεις που προσφέρουμε για τα μεν τρωκτικά είναι πολλές.Τα ποντικοφάρμακα που διαθέτουμε είναι όλων των ειδών (παστα,πελλετ,κυρώδη,σιτάρι) και με την κατάλληλη καθοδήγηση δίνουν άριστα αποτελέσματα.Στις κατσαρίδες τα gel και τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται δίνουν λύση στα όποια προβλήματα.Η άριστη συνεργασία της εταιρίας μας με την Εντομοτεχνική (entomotexniki)  εγγυάται υψηλού επιπέδου τεχνική υποστήριξη των προϊόντων αλλά και υψηλό βαθμό εμπειρίας.

Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε πως στη Γεωπροστασία μπορείτε να βρείτε αγροεφόδια,γεωργικά εφόδια,αγροτικά εφόδια για όλες τις ανάγκες.

Οι λύσεις μας:

 1. Γεωργικά Φάρμακα
 2. Λιπάσματα
 3. Σπόροι
 4. Φυτά Δέντρα
 5. Άρδευση
 6. Είδη Κήπου
 7. Είδη Προστασίας
 8. Μηχανήματα Κήπου

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required