Φθινοπωρινά Παράσιτα: 4 Ανατριχιαστικά Παράσιτα που πρέπει να Προσέχετε αυτό το Φθινόπωρο

Ακούγεται σαν τίτλος ταινίας τρόμου και όπως διαπιστώνουν οι αγαπημένοι μας σινεφιλς, στο τέλος ο κακός πρέπει να εξοντώνεται. Μέχρι τότε όμως προσβάλει το σπίτι των ηρώων, καραδοκεί σε γωνίες μέσα στο σπίτι με τα φώτα σβηστά και… ψάχνει για λεία!

Πάμε να μιλήσουμε λοιπόν σήμερα για τους τρομακτικούς επισκέπτες που παραμονεύουν στο σπίτι μας για φαγητό και κάποιες σκοτεινές γωνίες για… ύπνο και αναπαραγωγή!

Καθώς γυρνάει το ρολόι της φύσης, διαφορετικά παράσιτα εμφανίζονται για να μας βασανίζουν σε διαφορετικές εποχές. Το καλοκαίρι, τα κουνούπια, τα μυρμήγκια και οι σφήκες βουίζουν σε σμήνη και σέρνονται γύρω από την ιδιοκτησία σας (και μερικές φορές στο κεφάλι σας). Και στη συνέχεια, ακριβώς καθώς προετοιμάζεστε για την επερχόμενη ψύχρα του φθινοπώρου, υπάρχει μια εντελώς νέα συγκομιδή ζωύφιων που πρέπει να αντιμετωπίσετε, όλα τους πρόθυμα να εισβάλουν στο σπίτι σας.

Καθώς ο καιρός κρυώνει, ορισμένα έντομα αρχίζουν να κάνουν το ‘’νοικοκυριό’’ τους σε εσωτερικούς χώρους. Δώστε προσοχή στην περιοχή που περιβάλλει το σπίτι σας αυτή την εποχή, καθώς το σπίτι σας προσφέρει στα φθινοπωρινά παράσιτα ιδανικές συνθήκες για επιβίωση—ένα ζεστό βιότοπο τους κρύους και υγρούς μήνες του χρόνου.

Τα έντομα  και τα παράσιτα μπορούν να εισέλθουν μέσω των θεμελίων, του υπογείου, της οροφής, των αεραγωγών, της εξάτμισης, της καμινάδας και άλλων σημείων εισόδου στο σπίτι σας. Μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ρωγμές και σχισμές, κατά μήκος των σανίδων βάσης, κάτω από νεροχύτες και πίσω από σόμπες και ψυγεία. Σε εξωτερικούς χώρους μπορούν να εμφανιστούν σε επιφάνειες οθονών, θυρών και κουφωμάτων, βεράντες και αίθρια.

Με τόσα πολλά που συμβαίνουν φέτος, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι μια επίθεση παρασίτων που αποφάσισαν να μετοικήσουν στον χλοοτάπητά σας. Μείνετε άνετοι και ζεστοί αυτό το φθινόπωρο και να είστε σε επιφυλακή για τα ακόλουθα παράσιτα.

Σκαθάρια

Τα σκαθάρια έρχονται σε έναν αξιοσημείωτο αριθμό σχημάτων, μεγεθών, χρωμάτων και τύπων. Μερικά έλκονται από αποθηκευμένα δημητριακά και συσκευασμένα τρόφιμα, ενώ σε άλλα αρέσει να τσιμπολογούν φυτά κήπου, ύφασμα και ξύλο. Τι έχουν κοινό; Τα περισσότερα θα ήθελαν απλώς να περάσουν λίγο χρόνο ως απρόσκλητοι φιλοξενούμενοι.

Τα σκαθάρια στο αυγό, τη νύμφη και τα ενήλικα στάδια μπορούν να μπουν σε διάπαυση (χειμερία νάρκη) το χειμώνα, αλλά τα περισσότερα ενήλικα σκαθάρια θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν τον χειμώνα αναζητώντας καταφύγιο στο σπίτι σας. Φροντίστε να προσέχετε για σκαθάρια, τα οποία μπορεί να εμφανιστούν κατά μήκος των σανίδων, των άκρων των χαλιών, κάτω από χαλιά και έπιπλα, σε ντουλάπες και σε ράφια.

Είδη όπως το σκαθάρι αγγουριού, το απλό σκαθάρι, το σκαθάρι της πατάτας και το σκαθάρι ψύλλων μπορεί να εμφανιστούν στην αυλή ή στον κήπο σας. Για παράδειγμα, το σκαθάρι του αγγουριού τρέφεται με .. αγγουράκια και (μερικές φορές) πεπόνια και μεταδίδει μια βακτηριακή ασθένεια μαρασμού και τον ιό του μωσαϊκού που μπορεί να σκοτώσει τα φυτά.

Για να προστατέψετε το γκαζόν και τους κήπους σας, ψεκάστε εντομοκτόνο τα πρωινά, όταν τα έντομα είναι υποτονικά και δεν πετούν εύκολα. Φροντίστε να διαβάσετε και να ακολουθήσετε τις οδηγίες στην ετικέτα ή να μας συμβουλευτείτε εδώ.

Σαρανταποδαρούσες

Το θέαμα μιας σαρανταποδαρούσας —με τα πολλά μικροσκοπικά πόδια της— είναι αρκετή για να παγώσει το αίμα σας ακαριαία αλλά δεν θα σας πειράξει αυτοβούλως. Αλλά είναι επίσης ύπουλα πλάσματα, οπότε προσέξτε…!

Καθώς οι θερμοκρασίες γίνονται πιο χαμηλές, οι σαρανταποδαρούσες θα αναζητήσουν ένα υγρό καταφύγιο, συνήθως το υπόγειό σας!

Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσετε έστω και προληπτικά το μέρος σας. Εφαρμόστε μια συνεχή ζώνη εντομοκτόνου γύρω από τα θεμέλια κτιρίων και γύρω από τα παράθυρα, τις πόρτες, τις εισόδους των γραμμών κοινής ωφέλειας, τις μαρκίζες, τους αεραγωγούς και άλλους χώρους για να μειώσετε την πιθανότητα εισόδου από έρποντα παράσιτα όπως αυτές!

Βρωμούσες

Αρκετά κατατοπιστικό το όνομα μιας και οι βρωμούσες ενοχλούν με απίστευτο βρώμικο τρόπο την μύτη σας! Πήραν το όνομα τους από την ‘’αιχμηρή’’ μυρωδιά που παράγουν όταν απειλούνται. Σίγουρα δεν θέλετε να ζήσετε με αυτά τα παράσιτα μέσα σε κλειστές πόρτες και παράθυρα αυτό το φθινόπωρο..!

Οι βρωμούσες συχνά αναζητούν ήσυχα μέρη στο σπίτι σας, όπως σοφίτες και ρωγμές και σχισμές τοίχων. Απελευθερώνουν επίσης φερομόνες που δίνουν σήμα σε άλλα όμοια παράσιτα να έρθουν να αναζητήσουν καταφύγιο στην περιοχή που προτιμούν.

Για να αποτρέψετε τη δύσοσμη εισβολή στο σπίτι σας, σφραγίστε τυχόν σημεία εισόδου, εξαλείψτε τα σημεία υγρασίας και τις πηγές τροφής και σκουπίστε συχνά με ηλεκτρική σκούπα. Και αν βρείτε μια στο σπίτι σας, σκεφτείτε δύο φορές πριν τη πατήσετε  μήπως απελευθερώσει την ανεκδιήγητη μυρωδιά της και.. σας εκδικηθεί!

Αράχνες

Μπορεί να φαίνεται ότι είναι πάντα η εποχή της αράχνης.Ίσως έχετε δίκιο σε αυτό αλλά και το φθινόπωρο εποχή είναι και είναι άλλη μία εποχή αράχνης.. Οπότε θα μιλήσουμε και για τις αράχνες..!

Αν πιάνετε τον εαυτό σας να σκουπίζει ιστούς αράχνης μόνο για να βρει ξανά έναν μία ή δύο μέρες αργότερα, θα μπορούσε να σημαίνει μερικά πράγματα. Το προφανές είναι ότι, λοιπόν, έχετε αράχνες στο σπίτι σας που προσπαθούν να μείνουν ασφαλείς από τον κρύο καιρό από τον οποίο πολλές από αυτές δεν μπορούν να ζήσουν. Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να καθαρίσετε τους ιστούς τους, αλλά το μόνο που κάνετε είναι να τα αναγκάσετε να βρουν κάπου αλλού να υφαίνουν έναν και μπορεί να τα βάζετε με το ζόρι πιο βαθιά στο σπίτι σας. Η διαχείριση της αράχνης συνδυάζεται καλύτερα με τις συνήθεις εποχιακές υπηρεσίες απεντόμωσης για ποικιλίες άλλων παρασίτων που απειλούν το σπίτι και την ψυχική σας ηρεμία.

Η παρουσία ενός επαγγελματία για να φροντίσει ρωγμές, ρωγμές και τρύπες που μπορεί να μοιάζουν με σημάδια καλωσορίσματος σε ποντίκια, αράχνες, κατσαρίδες και πολλά άλλα έντομα και παράσιτα είναι αυτό που πραγματικά θα πρέπει να κάνετε πρώτα από όλα. Είναι πάντα καλό να είσαι προετοιμασμένος και αυτό το φθινόπωρο αξίζει να είστε και εσείς..!

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required