Έρποντα έντομα: Αντιμετωπίστε τον εχθρό με το Cardamon pro

Η πλειονότητα των εντόμων έχει φτερά στο ενήλικο στάδιο και κυκλοφορεί κυρίως πετώντας..! Μερικά έντομα, όπως οι κατσαρίδες, έχουν φτερά αλλά είναι απρόθυμα ιπτάμενα, προτιμούν να σέρνονται για να βρουν τροφή και καταφύγιο. Οι τερμίτες και τα μυρμήγκια είναι κυρίως χωρίς φτερά, επομένως το μεγαλύτερο μέρος της συμπεριφοράς τους περιλαμβάνει το να έρπονται και είναι προσωρινά φτερωτά κατά τη διάρκεια μιας σύντομης περιόδου αναπαραγωγής.

Άλλα έντομα, όπως ο ψύλλος και η ψείρα, είναι χωρίς φτερά και μπορούν μόνο να σέρνονται ή να πηδούν για να κινηθούν. Τα έρποντα έντομα εδώ αναφέρονται σε έντομα που γίνονται αντιληπτά ως παράσιτα κυρίως λόγω της ερπυστικής τους συμπεριφοράς και που χρειάζονται ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Ένας καλός τρόπος που αποδίδει και θα σας εξυπηρετήσει μοναδικά είναι η εφαρμογή εντομοκτόνων όπως το  Cardamon pro το πυκνά εναιώρημα

Χαρακτηριστικά εντόμων (γενικά)

Τα έντομα διακρίνονται επειδή έχουν έναν εξωσκελετό με σώμα τριών μερών, που αποτελείται από: ένα κεφάλι με σύνθετα μάτια, ένα ζευγάρι κεραιών και πολύ μεταβλητά στοματικά μέρη. Θώρακα με έξι πόδια και συχνά ένα ή δύο ζευγάρια φτερών. και μια κοιλιά.

Τα περισσότερα έντομα περνούν από έναν κύκλο ζωής που ξεκινά με τα αυγά και μια σειρά από αναπτυξιακά στάδια ή φύτρα, πριν φτάσουν στο ενήλικο στάδιο. Αυτό είναι συνήθως αυγό, προνύμφη (π.χ. κάμπια, σκουλήκι), νύμφη (συχνά σφραγισμένη σε κουκούλι) και ενήλικα, που συχνά έχει φτερά.

Τα έντομα ως παράσιτα

Τα έρποντα έντομα και τα αραχνοειδή θεωρούνται παράσιτα για διάφορους λόγους:

  • Τα τσιμπήματα τους προκαλούν πόνο και πρήξιμο από την ανοσολογική αντίδραση του σώματος στο «ξένο υλικό» από το στόμα του εντόμου/αραχνοειδούς που έγινε διάτρυση με το δάγκωμα.
  • Tα τσιμπήματα προκαλούν πόνο και αλλεργική αντίδραση από το δηλητήριο που εγχέεται στο δέρμα
  • Τα τσιμπήματα εντόμων μπορούν να μεταδώσουν μεγάλο αριθμό σοβαρών βακτηριακών, ιογενών και παρασιτικών ασθενειών σε ανθρώπους και κατοικίδια ζώα.
  • Τα αλλεργιογόνα που παράγονται από παρασιτώσεις στο σπίτι μπορούν να προκαλέσουν άσθμα, μόλυνση τροφίμων, νερού και επιφανειών από μηχανική μετάδοση ασθενειών, σε σπίτια και επιχειρήσεις.
  • Κατανάλωση και ζημιά σε αποθηκευμένα τρόφιμα σε σπίτια και επιχειρήσεις.
  • Ζημιά σε προϊόντα υφάσματος όπως ρούχα και έπιπλα.
  • Ζημιές σε ξύλινες κατασκευές και προϊόντα.

 

Καταπολέμηση έρποντων εντόμων

 

Οι επιχειρήσεις, οι οργανισμοί και οι ιδιοκτήτες σπιτιού πρέπει να ελέγχουν τα έντομα με ισχυρά προϊόντα όπως το Cardamon pro

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να:

Αποτρέψετε τη ζημιά: τα έντομα μπορεί να βλάψουν τις συσκευασίες και τα αγαθά όπως ρούχα και έπιπλα.

Πρόληψη και εξάλειψη της μόλυνσης: τα τρόφιμα που αποθηκεύονται ή μεταποιούνται υπόκεινται σε προσβολή ή μόλυνση από έντομα.

Πρόληψη ασθενειών: τα έντομα μπορούν να μεταφέρουν μεγάλο αριθμό ασθενειών που επηρεάζουν ανθρώπους και ζώα, τόσο τα ζώα φάρμας όσο και τα κατοικίδια ζώα.

Συμμορφωθείτε με τη νομοθεσία: νόμοι και κανονισμοί απαιτούν τον έλεγχο των εντόμων στην ιδιοκτησία, ειδικά για το χειρισμό τροφίμων και την υγεία και την ασφάλεια. Η μη συμμόρφωση μπορεί να οδηγήσει σε δίωξη..

Πρόληψη οικονομικών ζημιών: που προκαλούνται από ζημιές σε αγαθά, αποζημίωση, δικαστικές διαφορές και απώλεια εμπορίου.

Αποτρέψτε την απώλεια φήμης και καλής θέλησης: η παρουσία εντόμων σε εμπορικούς χώρους και τα κατεστραμμένα αγαθά είναι απαράδεκτα για άλλες επιχειρήσεις και το κοινό.

Μερικά έρποντα έντομα – συχνοί εισβολείς!

Μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια είναι γενικά περισσότερο ενόχληση παρά κίνδυνος, αν και μπορεί να τσιμπήσουν και μερικά να δαγκώσουν. Διαφορετικά είδη τσιμπήματος μυρμηγκιών με μια σειρά χημικών ουσιών, όπως μυρμηκικό οξύ, αλκαλοειδή και πιπεριδίνες.

Τα μυρμήγκια μπορούν να εισβάλουν σε σπίτια, άλλα κτίρια και κήπους για να αναζητήσουν τροφή και να φτιάξουν φωλιές. Δεν είναι γνωστό ότι μεταδίδουν ασθένειες. Από τα χιλιάδες είδη μυρμηγκιών παγκοσμίως, υπάρχουν μόνο λίγα είδη μυρμηγκιών που θεωρούνται παράσιτα.

Κοριούς

Οι κοριοί δαγκώνουν για να τραφούν με αίμα, προκαλώντας συχνά μια φαγούρα στο δέρμα. Τείνουν να σχηματίζουν αποικίες σε μικρά κρυφά μέρη σε κρεβατοκάμαρες και έπιπλα όπου οι άνθρωποι βρίσκονται ακόμα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτά περιλαμβάνουν κουφώματα κρεβατιού, χαλιά και υπόστρωμα, συρτάρια και ντουλάπια. Το πιο πιθανό είναι να μαζέψετε κοριούς από ένα ξενοδοχείο όπου μπορούν να συρθούν στις αποσκευές ή τα ρούχα σας.

Kατσαρίδες

Οι κατσαρίδες φέρουν μεγάλο αριθμό οργανισμών που προκαλούν ασθένειες που μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα και τις επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας. Παράγουν επίσης σωματίδια που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, προκαλώντας άσθμα. Είναι ένα από τα πιο σοβαρά παράσιτα των σπιτιών, των εργοστασίων επεξεργασίας τροφίμων, των εστιατορίων και των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως.

Ψύλλοι

Οι ψύλλοι έρχονται συνήθως σε επαφή με τον άνθρωπο από κατοικίδια και άγρια ζώα, συμπεριλαμβανομένων των γατών, των σκύλων, των αρουραίων, των ποντικών, των αλεπούδων, των πτηνών και των κουνελιών. Υπάρχουν πολλά είδη, καθένα από τα οποία προτιμά ένα συγκεκριμένο ζώο ξενιστή, αλλά θα προσπαθήσει να τραφεί με άλλους ξενιστές, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων πριν αποχωρήσει. Οι ψύλλοι μπορούν επίσης να μεταδώσουν σοβαρές βακτηριακές ασθένειες: τύφο ποντικού και πανώλη.

Σκορπιοί

Οι σκορπιοί σπάνια αποτελούν πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες σπιτιού και τις επιχειρήσεις καθώς προτιμούν να μένουν σε καταφύγιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όλοι οι σκορπιοί τσιμπούν, το οποίο μπορεί να είναι επώδυνο και να προκαλέσει πρήξιμο, αλλά συνήθως είναι ακίνδυνο. Μόνο λίγα είδη παγκοσμίως έχουν τοξικό δηλητήριο που θα μπορούσε να είναι θανατηφόρο. Μπορούν να εισέλθουν σε κτίρια από κενά και ρωγμές ή να εισαχθούν μέσα κατά λάθος όταν έχουν αναζητήσει καταφύγιο, για παράδειγμα, σε καυσόξυλα.

Αράχνες

Από τις πολλές χιλιάδες είδη αράχνης παγκοσμίως, πολύ λίγα προκαλούν προβλήματα στον άνθρωπο. Το κύριο πρόβλημα είναι οι αντιαισθητικοί ιστοί αράχνης που θεωρούνται απαράδεκτοι γύρω από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις, καθώς και ο φόβος των ανθρώπων για τις αράχνες. Στις εύκρατες χώρες μπορεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε σπίτια το φθινόπωρο καθώς η θερμοκρασία πέφτει.

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required