Απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες .. μια για πάντα!

Απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες .. μια για πάντα!

Αν και αυτό μπορεί να μην εκπλήσσει ιδιαίτερα όσους ζουν στην ύπαιθρο, οι κατσαρίδες είναι τα πιο κοινά οικιακά παράσιτα στην Ελλάδα μετά τις αράχνες! 

Εαν παρατηρήσετε μια εισροή κατσαρίδων γύρω από το σπίτι και τον κήπο σας, η ομάδα της γεωπροστασίας έχει για εσάς δύο προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες εύκολα, γρήγορα και με άνεση. Το ισχυρό Εντομοκτόνο Maxforce White IC | 20gr με τα ενεργά συστατικά του είναι το κατάλληλο δόλωμα σε μορφή τζελ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάντα σε συνδυασμό με το υψηλής απόδοσης Εντομοκτόνο Fendona Top 15SC 100cc.

Γνωρίζοντας τον εχθρό

Οι κατσαρίδες είναι κοινά παράσιτα που απαντώνται σε όλο τον κόσμο. Οι κατσαρίδες, όπως είναι γνωστές στους περισσότερους ανθρώπους, είναι πολύ ευρηματικά έντομα που μπορούν να ζουν, να τρώνε και να αναπαράγονται στο σπίτι σας χωρίς καν να το γνωρίζετε..!

Aν και συνήθως δεν δαγκώνουν, οι κατσαρίδες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας σε μερικούς ανθρώπους σε ένα μολυσμένο σπίτι ή διαμέρισμα. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα αλλεργίας και άσθματος από το δέρμα της κατσαρίδας και τα απόβλητα της.

Αν νομίζετε ότι έχετε κατσαρίδες, μην πανικοβληθείτε. Το να βρείτε κατσαρίδες δεν είναι σημάδι ότι το σπίτι σας είναι ..βρώμικο. Ακόμα κι αν καθαρίζετε τακτικά και διατηρείτε ένα τακτοποιημένο σπίτι, οι κατσαρίδες μπορούν συνήθως να βρουν φαγητό και νερό χωρίς πολύ κόπο. Αυτό τους επιτρέπει να ευδοκιμήσουν σε πολλά περιβάλλοντα και να είναι τόσο .. ενοχλητικοί συγκάτοικοι!

Το σημαντικό να ενεργήσετε γρήγορα! Στήστε τους ενέδρα και απαλλαγείτε εύκολα από τις κατσαρίδες με τον πετυχημένο συνδυασμό του Εντομοκτόνο Maxforce White IC | 20gr το πλέον κατάλληλο δόλωμα σε μορφή τζελ μαζί με το εξίσου δυνατό Εντομοκτόνο Fendona Top 15SC 100cc.

Οι κατσαρίδες έρχονται στο σπίτι σας αναζητώντας τρία πράγματα: τροφή, καταφύγιο και νερό. Έχουν επίσης αναπτύξει την ικανότητα να χρησιμοποιούν ακόμη και τα μικρότερα ανοίγματα ως είσοδο στο σπίτι σας. Μπορούν να εισέλθουν μέσα από ρωγμές στους εξωτερικούς τοίχους, αεραγωγούς στεγνωτηρίου ή ακόμα και από τα κενά μεταξύ τοίχων και δαπέδων. Εκτελέστε μια ενδελεχή αξιολόγηση του εξωτερικού του σπιτιού σας και σφραγίστε τυχόν σημεία εισόδου που βρείτε.,!

Τρόποι για να προλάβετε τις κατσαρίδες να.. εδραιωθούν!

Εάν υποψιάζεστε ότι οι κατσαρίδες μπαίνουν στο σπίτι σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε για τυχόν εμφανείς ρωγμές, τρύπες ή κενά σε τοίχους, πόρτες ή παράθυρα για να τις αποτρέψετε φυσικά από την είσοδο. Χρησιμοποιήστε υλικά για να γεμίσετε αυτές τις ρωγμές – και αν βρείτε μεγαλύτερα κενά, επιλέξτε αφρό ή ένα στιβαρό μαλλί από χάλυβα.

1.Μετακινήστε τα στοιβαγμένα φύλλα μακριά από το σπίτι σας

Οι κατσαρίδες ποικιλίας κήπου βρίσκονται συνήθως σε σάπια φύλλα, οπότε αν παρατηρήσετε περισσότερα από αυτά τα πλάσματα να εισέρχονται στο σπίτι σας, κάντε έναν γρήγορο έλεγχο στον κήπο σας. Εάν υπάρχουν υγρά ”κρεβάτια”  με σάπια φύλλα που κάθονται κατά μήκος της πλευράς του σπιτιού σας, μετακινήστε τα πιο μακριά. Αυτό θα εμποδίσει τις κατσαρίδες να χρησιμοποιούν τον κήπο σας ως σημείο άμεσης πρόσβασης στο σπίτι σας.

2.Απαλλαγείτε από τυχόν χαρτόκουτα

Εκτός από αγαπημένη τους πηγή τροφής, τα χαρτόκουτα είναι κοινά σημεία αναπαραγωγής για τις κατσαρίδες. Ένας λόγος για αυτό είναι ότι οι κατσαρίδες επικοινωνούν μέσω φερορμονών και αυτό το άρωμα μπορεί να εμφυσηθεί καλύτερα σε επιφάνειες όπως ξύλο, χαρτί ή χαρτόνι..!

Η ανακύκλωση ή η απόρριψη τροφών από χαρτόνι ή κουτιών αποθήκευσης είναι ο απλούστερος τρόπος για να αποτρέψετε τις κατσαρίδες να τις χρησιμοποιήσουν ως τόπους αναπαραγωγής (ή για το επόμενο γεύμα τους). Το ίδιο ισχύει για τυχόν αχρησιμοποίητα χαρτόκουτα που έχετε βάλει στην αποθήκευση – αυτά θα μπορούσαν να είναι ένα καταφύγιο για τα παράσιτα, επομένως είναι καλύτερο να τα ανακυκλώσετε και να επενδύσετε σε νέα πριν από την επόμενη μετακόμισή σας. 

 3.Καθαρίζετε τακτικά (και σχολαστικά) την κουζίνα σας

Πάνω απ’ όλα, οι κατσαρίδες έλκονται από εύκολα προσβάσιμες πηγές τροφής. Επομένως, ο ευκολότερος τρόπος για να τους αποτρέψετε από το να διεισδύσουν στην κουζίνα σας είναι να τη διατηρείτε όσο το δυνατόν πιο καθαρή και υγιεινή ανά πάσα στιγμή. Εκτός από το προφανές σκούπισμα των επιφανειών και το πλύσιμο των πιάτων, κάντε μερικές επιπλέον εργασίες καθαρισμού κάθε μέρα για να το διατηρήσετε αστραφτερό και απαλλαγμένο από κατσαρίδες..!  

Μερικές από αυτές τις επιπλέον εργασίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν να αδειάζετε τακτικά τον κάδο της κουζίνας σας, να διασφαλίζετε ότι όλα τα υπολείμματα φαγητού φυλάσσονται σε αεροστεγή δοχεία και να καθαρίζετε το λίπος από την εστία ή άλλες συσκευές. Τα πλυντήρια πιάτων μπορούν επίσης να είναι πηγή υπολειμμάτων λίπους και βρωμιάς, γι’ αυτό κάντε ένα καλό τρίψιμο τουλάχιστον μία φορά κάθε λίγες μέρες.   

Κάτι extra που υπάρχει ενδεχομένως στην κουζίνα σας είναι τα μπολάκια με φαγητό για κατοικίδια! Καθώς συνήθως φυλάσσονται στο πάτωμα, οι κατσαρίδες έχουν εύκολη πρόσβαση σε υπολείμματα τροφών για κατοικίδια, γι’ αυτό φροντίστε να αδειάζετε, καθαρίζετε και στεγνώνετε καλά το μπολ με το φαγητό του κατοικίδιου ζώου σας κάθε μέρα, ώστε να μην αφήνονται ψίχουλα κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

 4.Περιορίστε την εύκολη πρόσβαση σε πηγές νερού

Εάν διακοπεί η παροχή νερού, οι κατσαρίδες μπορούν να επιβιώσουν μόνο για δύο εβδομάδες. Για αυτόν τον λόγο, ο έλεγχος οποιωνδήποτε πηγών νερού (συμπεριλαμβανομένων βρυσών ή συσκευών όπως βραστήρες) γύρω από το σπίτι σας για διαρροές θα μπορούσε να είναι ένας βασικός παράγοντας για την αποτροπή των κατσαρίδων. Επιδιορθώστε τυχόν διαρροές που εντοπίσετε και επικοινωνήστε με έναν ειδικό εάν χρειάζεστε  επαγγελματική σφράγιση.

Αναμένουμε να μας ενημερώσετε για την εμπειρία σας, εσείς πως αντιμετωπίζετε τις εισβολές παρασίτων καθώς και τι κάνατε για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες, στο σπίτι σας;

 

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required