Aκάρεα: Ή πως το στρώμα σας δεν είναι μονό!

Τα ακάρεα δεν είναι μόνο από τα πιο διαδεδομένα πλάσματα στον πλανήτη, είναι επίσης από τα πιο ιδιαίτερα. Ωστόσο, λόγω του μικροσκοπικού τους αναστήματος, περνούν σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητα – μέχρι να προκαλέσουν προβλήματα..!

Η πλειοψηφία των ειδών ακάρεων είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, αλλά ορισμένα ακάρεα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και ακόμη και να σας αρρωστήσουν! Όταν τα ακάρεα γίνονται πρόβλημα, και ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα αλλεργικοί, είναι σημαντικό να απαλλαγούμε από τα ακάρεα. Αλλά πως?!

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να απαλλαγείτε από τα ακάρεα οικονομικά, γρήγορα και αποτελεσματικά!

Ορισμένα είδη ακάρεων ζουν στον άνθρωπο και μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες ή να προκαλέσουν αλλεργιογόνες διαταραχές!

Ακριβώς όπως υπάρχουν αμέτρητοι τύποι ακάρεων, έτσι και τα μέρη που μπορούν να αποκαλούν σπίτι τους δεν έχουν τελειωμό. Μπορείτε να βρείτε ακάρεα σχεδόν οπουδήποτε, κρυμμένα ανάμεσα σε στοίβες χαρτιών, κουμπωμένα στο κρεβάτι σας, σε χαλιά, αεραγωγούς, σκονισμένες σοφίτες, ακόμα και σε αμπαζούρ και φυσικά στα βρώμικα ρούχα σας κάτω κάτω στον κάδο με τα άπλυτα παρακαλώ!  Στην πραγματικότητα, τα ακάρεα μπορούν να βρεθούν σχεδόν οπουδήποτε!

Η λύση είναι δυνατά εντομοαπωθητικά για τα ακάρεα. Αφού απολυμάνετε την περιοχή για να σκοτώσετε τα ακάρεα πρέπει και να τα κρατήσετε μακριά! Αυτό θα το καταφέρετε με ορισμένα βήματα που θα περιορίσουν το ρίσκο επαναμόλυνσης και θα ησυχάσετε μια και καλή από τα ενοχλητικά τσιμπήματα .

Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα και ξεσκονίστε τακτικά.

Είναι σημαντικό μετά από εισβολή ακάρεων, ακόμη και έπειτα από επαγγελματική αντιμετώπιση, να καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα κάθε εβδομάδα και μην ξεχνάτε τα ειδικά σημεία όπως τον καναπέ, τα παντζούρια, τα χαλιά και τις γωνιές.. Τα ακάρεα της σκόνης, ιδιαίτερα, μπορούν να τρυπώσουν και να προσκολληθούν σε υφάσματα όπως χαλιά, έπιπλα, ακόμη και ρούχα. Το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και το πλύσιμο των υφασμάτων θα πρέπει να λύσουν το πρόβλημα, αλλά για να απαλλαγείτε εντελώς από τα ακάρεα πρέπει να το κάνετε τακτικά. Σημειώστε ότι πρέπει επίσης να ξεσκονίζετε όσο συχνά σκουπίζετε με την ηλεκτρική σκούπα! Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, τα ακάρεα της σκόνης απλώς αγαπούν. . . την σκόνη! Επομένως, βεβαιωθείτε ότι το σπίτι (ή το γραφείο) σας είναι όσο το δυνατόν περισσότερο καθαρό και απαλλαγμένο από σκόνη. Σκουπίστε όλα τα αντικείμενα, όπως βάζα, συλλογές CD, τηλέφωνα, κορνίζες, ράφια, στην πραγματικότητα οτιδήποτε μπορεί να μαζέψει σκόνη συχνά !

Συμβουλή: χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί ή βετέξ για να μην σηκώσετε απλώς τη σκόνη (και επομένως τα ακάρεα) στον αέρα. Αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς  επισκέπτες του σπιτιού ή γραφείου σας!

Βάλτε σε εφαρμογή τα μεγάλα μέσα !

rexit acarol, εντομοπωθητικά, maxforce είναι μερικά από τα προιόντα που σας παρέχουμε για να αντιμετωπίσετε τον αόρατο ενοχλητικό επισκέπτη του σπιτιού σας εύκολα και χωρίς πιθανότητα αποτυχίας. Είναι σημαντικό όμως να μην επαναπαυθείτε και να ξεκινήσετε μία σειρά καθαριότητας που θα κρατήσει τα ακάρεα μακριά , ακόμη και αυτά που … δεν καταλαβαίνουν από φάρμακα !

Καλύψτε το κρεβάτι, το στρώμα και το μαξιλάρι σας με προστατευτικά καλύμματα από τη σκόνη!

Δυστυχώς, το κρεβάτι σας είναι πιθανώς εκεί που θα βρείτε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ακάρεων. Όπως ο κοινός κοριός, τα ακάρεα λατρεύουν να φτιάχνουν τα σπίτια τους με στρώματα και μαξιλάρια. Μπορείτε να προστατευθείτε από τα ακάρεα κλείνοντας στρώματα και μαξιλάρια σε προστατευτικά καλύμματα από τη σκόνη. Αυτό θα αποτρέψει τα ακάρεα να μπουν στο κρεβάτι σας και θα εμποδίσει τη συσσώρευση αποβλήτων από ακάρεα σκόνης. Αυτά τα αδιάβροχα καλύμματα διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και υλικά και μπορούν να αγοραστούν από μια μεγάλη γκάμα καταστημάτων και ηλεκτρονικών καταστημάτων. Είναι πραγματικά μια πολύ πρακτική και λογική λύση για την αντιμετώπιση των ακάρεωναν θέλετε να το καλοσκεφτείτε!

Να πλένετε τα σεντόνια και τα κλινοσκεπάσματα σε ζεστό νερό

Δεδομένου ότι τα ακάρεα της σκόνης είναι πιθανό να αγκαλιάζονται στα σεντόνια και τις κουβέρτες σας, είναι σημαντικό να πλένετε όλα τα κλινοσκεπάσματα (συμπεριλαμβανομένων των μαξιλαροθηκών, ριχτάρια και παπλωματοθήκες) κάθε 1-2 εβδομάδες, σε ζεστό νερό 130-140 βαθμούς. Το πολύ ζεστό νερό είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τα ακάρεα στο κρεβάτι σας. Φυσικά αυτό σας προστατεύει και γενικότερα για επιπρόσθετες μολύνσεις και δερματικά προβλήματα, κρατάτε το κρεβάτι σας καθαρό και τα ακάρεα θα το πάρουν απόφαση !

Πώς να αποτρέψετε μελλοντικές προσβολές από ακάρεα

Σε περίπτωση που έπεσε στην προσοχή σας κάποια επαναμόλυνση ή έχετε υποψίες σοβαρές ότι… δεν τελειώσατε με τον εχθρό , εάν διαπιστώσετε δηλαδή  ότι έχετε ένα συνεχές πρόβλημα με τα ακάρεα και οι γενικές ‘’θεραπείες’’ αντιμετώπισης τους που έχετε δοκιμάσει αποτυγχάνουν, ίσως είναι καιρός να κάνετε κάποιες αλλαγές στο σπίτι σας. Λάβετε υπόψη ότι το να κάνετε ένα κτίριο πραγματικά δυσπρόσιτο για τα ακάρεα θα απαιτήσει κάποιες δομικές αλλαγές και αυτό μπορεί να κοστίσει χρήματα…!

Εάν διαπιστώσετε ότι το πρόβλημα εμφανίζεται ξανά, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τα χαλιά με δάπεδα από ξύλο ή πλακάκια. Στην πραγματικότητα, εάν υποφέρετε από αλλεργίες στα ακάρεα σκόνης, θα πρέπει να σκεφτείτε να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο ύφασμα. Αφαιρέστε τις μακριές κουρτίνες και τις κουρτίνες, αφαιρέστε τα χαλιά του σπιτιού ή του δωματίου που χρησιμοποιείτε περισσότερο. Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να αντικαταστήσετε όλα τα κλινοσκεπάσματα σας με συνθετικά υλικά. Με άλλα λόγια, στερήστε από τα ακάρεα τον αγαπημένο τους βιότοπο και σίγουρα θα σας παρατήσουν για άλλα μέρη πιο εύφορα..!

Φυσικά, η πρόληψη των προσβολών από ακάρεα απαιτεί την διαρκή σας επαγρύπνηση, επομένως παραμείνετε σε εγρήγορση και να είστε έτοιμοι να δράσετε αμέσως εάν αυτά τα ενοχλητικά παράσιτα επιστρέψουν. Σίγουρα η κατάσταση επιδεινώνεται το καλοκαίρι και την άνοιξη αλλά  με την κατάλληλη προετοιμασία και οργάνωση του χώρου σας καθώς και την σωστή καθαριότητα το πρόβλημα είναι εύκολο να περιοριστεί και να συνεχίσετε να ζείτε κανονικά, χωρίς να φοβάστε για τυχόν άλλους ανεπιθύμητους επισκέπτες στο κρεβάτι σας

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required