Πόσες φορές έχεις βρεθεί μπροστά στο δίλημμα: «να αγοράσω από αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα ή όχι?»

Το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Εμπόριο γιορτάζει από τη Δευτέρα 3 Απριλίου έως & την Κυριακή 9 Απριλίου 2023!

Η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή του Ελληνικού eCommerce και αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A). Διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2013 και ως σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς του κλάδου.

Στόχος της Εβδομάδας είναι να δοθεί  ένα  επιπλέον  κίνητρο στους καταναλωτές να ψωνίζουν διαδικτυακά, δείχνοντας τους τα πλεονεκτήματα των online αγορών, καθώς επίσης δίνοντας βαρύτητα στην εκπαίδευση και ενημέρωση τους για τα θέματα που τους απασχολούν και τους προβληματίζουν.

Δράσεις: 1.Ασφάλεια συναλλαγών και Online πληρωμές, 2.Προσωπικά δεδομένα και GDPR, 3.Δικαιώματα καταναλωτή στο Ηλεκτρονικό εμπόριο, 4.Trustmark: Σήμα Αξιοπιστίας των Ελληνικών e-shops

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να ψωνίζεις online!

Έχεις πλοηγηθεί στο internet, έχεις αποφασίσει το προϊόν που σε ενδιαφέρει, έχεις βρει την καλύτερη τιμή και αναρωτιέσαι αν το κατάστημα που τα προσφέρει αυτά είναι έμπιστο ή όχι.

 

Δεν είσαι μόνος σου σε αυτό το δίλημμα. Το πρόβλημα της εμπιστοσύνης ήταν διαχρονικά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα. Πλέον όμως, υπάρχει μια πολύ εύκολη λύση για να κρίνεις αν το κατάστημα που θέλεις να ψωνίσεις είναι αξιόπιστο: Δες αν έχει Trustmark.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GRECA TRUSTMARK;

 

Το Trustmark είναι το σήμα αξιοπιστίας το οποίο δημιουργήθηκε από 3 ανεξάρτητους φορείς: τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.), το Ερευνητικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) και τον Πανευρωπαϊκό φορέα ηλεκτρονικού εμπορίου eCommerce Europe για να δώσει λύση στην ερώτηση: «να αγοράσω από αυτό το κατάστημα?». Η απάντηση είναι: Αν έχει Trustmark ναι.

 
 

Αν δεις ένα από τα δύο ή και τα δύο Σήματα Αξιοπιστίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στην ιστοσελίδα που επισκέπτεσαι, αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία καλύπτει τα κριτήρια που απαιτούνται ώστε να θεωρείται έμπιστο κατάστημα για να αγοράσεις από αυτό.

Το GR.EC.A Trustmark συμβάλλει θετικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου δημιουργώντας ένα διαφανές και ασφαλές περιβάλλον για καταναλωτές και επιχειρήσεις.

 

ΓIATI ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ;

To GR.EC.A Trustmark δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη αύξησης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις διαδικτυακές αγορές (το 70% των online καταναλωτών αισθάνεται ανασφάλεια και αποτελεί τον βασικό αποτρεπτικό παράγοντα για να αγοράσει κάποιος online). Επίσης με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει και στην ανάγκη διαφοροποίησης των ηλεκτρονικών καταστημάτων που λειτουργούν συντεταγμένα με διαδικασίες που επιφέρουν φανερό τρόπο διαχείρισης και επενδύουν συστηματικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο .

Write a comment

Your email address will not be published. All fields are required